A Fonó Budai Zeneház a legjobb világzenei kiadók között

A Fonó Budai Zeneház a második helyre került a legjobb világzenei kiadók között. A World Music Expo, vagyis a Womex által közzétett listán a Fonó, amelyet korábban soha nem rangsoroltak ilyen magasra, egyedüliként szerepel a teljes kelet-közép-európai lemezpiacról.

A Fonó az előző években is szerepelt a Top Label listán, amely a havi toplistás szereplés figyelembevételével készül. Az összeállításnál a World Music Charts Europe és a Transglobal World Music Charts eredményeit veszik figyelembe.

fono3

Az eredmény több mint száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi. Az a kiadó kerülhet a legjobbak közé, amelynek több lemezét ismerték el a toplistákon abban az évben. A jelenlegi Top Label lista a 2019 szeptembere és 2020 augusztusa közötti időszakot veszi figyelembe.

A Top 20 kiadó listáját a német Glitterbeat vezeti, második a Fonó, harmadik helyezett a szintén német Nordic Notes/CPL Music. A Fonó közleménye kiemeli: a figyelembe vett egyéves időszakban volt olyan hónap (október), amikor egyidejűleg mindkét listán három fonós lemez szerepelt a legjobbak között: a Parno Graszt Már nem szédülök

a Lajkó Félix & Volosi, valamint a Boban Markovic Orchestra Mrak című albuma

Balogh Melinda Napkerék című lemezét is mindkét listán elismerték novemberben

tavasszal Herczku Ági és a Banda Kamara című lemeze szerepelt sikerrel az egyiken

míg a Muzsikás és az Amadinda közös lemeze, a Párhuzamok és kontrasztok a másikon. Emellett hónapokon át toplistás volt a Besh o droM jubileumi albuma is.

forrás: www.fono.hu 


Nyomtatás   E-mail