Élő közvetítések a New York-i Metropolitan Operából

Tizenkét élő közvetítésből álló sorozatot indít a New York-i Metropolitan Opera festői európai és amerikai helyszínekről olyan világsztárok szereplésével, mint Anna Netrebko, Diana Damrau vagy Jonas Kaufmann.

A kamerák nemcsak a művészi előadást, hanem a helyszínek építészeti szépségeit is megmutatják – írta honlapján Met. A sorozat Kaufmann német tenor előadásával indul július 18-án a bajorországi Polling kolostorából. Október 10-én a bécsi Liechtenstein-palotából Anna Netrebko orosz-osztrák operadívát hallgathatják a közvetítés nézői.

Két héttel később Diana Damrau német szoprán és a máltai Joseph Calleja koncertezik Máltán.

A december 19-ig tartó sorozat nézői többek között egy norvég kastélyból, egy walesi templomból és egy tenger fölé nyúló teraszról is láthatnak koncertet.

A helyszíneken nem lesz közönség. Az előadásokra 20 dollárért jegyet venni a Met honlapján, a műsorokat az élő közvetítések után 12 napon át lehet majd elérni.

A Met Opera a világjárvány miatt március közepén bezárt, és december 31-ig nem is nyit ki. A becslések szerint dollármilliókat veszít az intézmény.

forrás: MTI


Nyomtatás   E-mail