Viola Szandra legújabb kötete a Használt fényforrások

Viola Szandra költőnő első kötete 2008-ban jelent meg Léleksztriptíz, a második pedig 2014-ben Testreszabás címmel, a legújabb, a Használt fényforrások pedig nemrég látott napvilágot.

2013-ban Viola Szandra képviselte Magyarországot a 20 ország részvételével megrendezett Nemzetközi Költőnők Konferenciáján Bakuban.

Szandra egy új műfaj megteremtőjeként is jelen van a magyar irodalmi életben, ez pedig a testverselés, de az ő nevéhez köthető a verskarácsonyfa-állítás hagyománya és a Viselj verset!-kampány is: lemosható verstetoválásokkal, versékszerekkel, valamint irodalmi divatshow segítségével népszerűsíti az irodalmat.

2020-ban elindította saját márkáját, a Poeticumot, ugyanebben az évben Móricz Zsigmond alkotói ösztöndíjat nyert. Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia hallgatója. Viola Szandra legújabb kötete Használt fényforrások címmel jelent meg, amelynek kapcsán azt is kérdeztük, milyen hangulat, mely szimbólumok, mely érzelmek határozzák meg harmadik kötetét; performanszai, az irodalmi divatshowk és saját márkája hogyan születtek, mi inspirálja őt a különleges, olykor meghökkentő ötletek megvalósításakor? 

 

 

www.violaszandra.com 


Nyomtatás   E-mail