Pénteken kezdődik a HUBBY Gyerekkönyv Fesztivál

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Szekeres Niki, a HUBBY Magyar Gyerekkönyv Fórum Egyesület elnöke, irodalomszervező.

Péntektől vasárnapig tart a HUBBY Gyerekkönyv Fesztivál! Mindannyiunknak hiányzik a Nemzetközi Könyvfesztivál, ezért ha már élőben nincs is lehetőség találkozni, online tartanak egy minifesztivált. Péntektől vasárnapig a HUBBY facebook oldalán rengeteg érdekes tartalommal várják az érdeklődőket beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és előadásokkal! Szekeres Niki nemcsak szervezőként vesz részt az eseményen: Egyedül egy egész regényt! címmel beszélget majd Kertész Erzsi íróval, Korbuly Ági illusztrátorral és Kovács Eszterrel, a Pagony főszerkesztőjével.

Féltsük-e a gyerekeinket a krimitől? Ez a téma is izgalmasnak ígérkezik! Niki, valamint Tóth Maja, hús-vér gyermekolvasó, és Pacskovszky Zsolt szerkesztő-műfordító beszélgetnek a Móránál megjelent Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című, gyerekeknek írt krimiről - ami valójában talán nem is krimi... Lesz még Papírszínház, máltai kalandozás és rengeteg mese és varázslat is!

A HUBBY rövidítés a 2016-ban alakult Magyar Gyerekkönyv Fórumot (Hungarian Board on Books for Young People) takarja, amely a hazai gyerekkönyv- és gyerekirodalmi szakma érdekeit is képviseli! A HUBBY szervezi minden évben az Év Gyerekkönyve díjat is, amit – rendes körülmények között – a Margó Fesztiválon, vagy a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison szoktak kiosztani.