Az Udvari Kamaraszínház meglepetése a Színházi Világnapra

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Andrási Attila Jászai-díjas író, rendező, a színház művészeti vezetője.

Különleges meglepetéssel köszönti a Színházi Világnapot a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház. Szombaton online láthatjuk a A MÁTYÁS ÉS JANUS című előadást. Az Udvari Kamaraszínház 2002-ben alakult, elsősorban Magyarországon tevékenykedő, délvidéki gyökerű társulat, a Magyar Teátrumi Társaság tagja.

Egy olyan színházi műhely, amely a jelenünket eredményező múltunkat viszi színre. A színház célja mindenekelőtt a gondolatébresztés, az értékközvetítés és a szórakoztatás. Állandó játszóhelyük is van Budapesten: a Pozsonyi Úti Református Egyházközség altemplomában mutatják be előadásaikat. ÖT KONTINENS MAGYARJAINAK JELKÉPES TALÁLKOZÁSA A Színházi Világnapon a különböző országokban élő magyarok - még ha virtuálisan is - összekapcsolódhatnak, és felidézhetik közös történelmünk különleges pillanatait. Március 27-ét Pozsgai Zsolt MÁTYÁS ÉS JANUS című művével köszöntik.

A múltidéző darabot 2019 szeptemberében láthatta először a közönség. A dráma Mátyás király és legkedvesebb barátja, szövetségese, Janus Pannonius halálos vitájáról szól, egy olyan árulásról, amelynek okát történészek sora kutatja azóta is.