Az Impresszió témája az Erdők Világnapja

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvívője, a téma: hogyan élhet együtt erdő és ember?

 

 

Vasárnap volt az Erdők Világnapja! A Pilisi Parkerdő az ország leglátogatottabb erdeinek fenntartója, az évi 25 millió feletti látogatószám a járvány hatására jócskán emelkedik. Miközben a „parkerdő” elnevezés is arra utal, hogy a Pilisi Parkerdőnek alapítása óta küldetése az erdők közjóléti, turisztikai funkcióinak folyamatos fejlesztését, az idei Erdők Világnapja alkalmából érdemes végiggondolni, hogyan tehetjük erdő és ember együttélését zökkenőmentesebbé.

A belföldi, s ezen belül az erdei turizmus folyamatos növekedése egyrészt örömteli tendencia, hiszen azt mutatja, egyre többen fedezik fel országhatárainkon belül, természeti környezetben a kikapcsolódás lehetőségeit.

A tavalyi rendkívüli járványhelyzet, amely idén sem szűnt meg, még több embert késztet a bezártságból a turistautakra. De vajon hogyan lehet erdő és ember kapcsolata kiegyensúlyozott, mit tehet az ember és mit tehet az erdőgazdálkodó e kapcsolat jobbá tétele érdekében?