Az Impresszióban prof. dr Kovács Gábor, a Semmelweis Egyetem Gyermekklinika vezetője

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Prof. dr. Kovács Gábor, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Gyermek a családban: születéstől a felnőtté válásig – márciusban újra Semmelweis Egészség Napok A Semmelweis Egyetem I. és II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája csütörtökön a Semmelweis Egészség Napok következő állomásán Gyermek a családban: születéstől a felnőtté válásig címmel várja az érdeklődőket. Az online rendezvényen a legfontosabb gyerekbetegségek mellett szó lesz a kicsik egészséges táplálásáról, illetve újraélesztési és mozgásfejlesztési bemutatót is tartanak.

sotegyerek1

A március 25-i rendezvényen összesen húsz prezentációval, illetve ezekhez kapcsolódó konzultációs lehetőséggel, mozgásfejlesztési és újraélesztési bemutatóval készül a Semmelweis Egyetem két gyermekklinikája. Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika orvosai elmondják többek között, hogy mit látnak és éreznek az újszülöttek életük első óráiban, hogyan élhetnek teljes életet a gyerekek cukorbetegként, mi a különbség a sima hasfájás és a gyulladásos bélbetegség között, mi történik a gyermeksürgősségi osztályon, vagy éppen milyen vitaminokra van szüksége egy gyermeknek.

sotegyerek3

Mindezeken túl a gyermekkori májbetegségekről, a májátültetésről és az éjszakai légzéstámogatásról szóló előadások is helyet kaptak a programban. Gyógytornászok vezetésével a csecsemők mozgásfejlődését is végigkísérhetik az anyukák, és babáikkal a képernyő előtt csatlakozhatnak is a bemutatóhoz, a gyermekkori mozgásfejlesztés érdekében pedig olyan speciális tornagyakorlatokat mutatnak be a szakemberek, amelyekkel a kisiskolások is megtanulhatják a helyes testtartást akár a számítógép előtt, akár az iskolapadban ülnek.

Csecsemő- és gyermek alapszintű újraélesztési bemutatót is láthatnak az érdeklődők, és azt is megtudhatják, miért kell másképpen végezni egy felnőtt és egy gyermek mellkasi nyomását.

sotegyerek5

Az eseményen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Itt lehet regisztrálni: https://semmelweis.hu/250/semmelweis-egeszseg-napok/12-gyermek-a-csaladban-szuletestol-a-felnotte-valasig/