Image

A képírás mestere - Paul Almásy kiállítás a Mai Manó…

A Mai Manó Ház A képírás mestere – Paul Almásy címmel rendez kiállítást a világhírű franciaországi magyar fotóriporter munkáiból, amely június 6-ig látogatható.

Bővebben...

Harminc éves a Magyar Hospice Alapítvány

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány alapítója, a Hospice Ház igazgató főorvosa.  

Bővebben...

Kántor, a nyomozó kutya visszatér

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Réthey-Prikkel Tamás vizuális művész. Kántor, a nyomozókutya a kiterjesztett valóságban tér vissza!  

Bővebben...

Jövő héten nyílik Makovecz Anna festő, grafikus új ki…

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Makovecz Anna festő, grafikus.

Bővebben...

Az UNICEF Magyarország és két kis dínó világkörüli …

Az UNICEF Magyarország összefogott Berg Judit írónővel, és ismert mesefiguráival, a két kis dínóval, akik útra kelnek és bemutatják a magyar gyerekek és szüleik számára a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait.

Bővebben...

Modern épületek újragondolva a 17. Velencei Biennálén

Tizenkét ikonikus budapesti modern épületet gondol újra Othernity – Modern örökségünk újrakondicionálása címmel a május 22-én megnyíló 17. Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának kiállítása.

Bővebben...

A XXI. század Társaság emlékművet állíttatna a járv…

Az Intermezzo Bálint Edina vendége Kocsis András Sándor szociológus, XXI. Század Társaság elnöke, a Kossuth Könyvkiadó igazgatója.  

Bővebben...

A Maradjunk annyiban című monodráma az E-Színház felül…

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Szalai Kriszta színművész, író, rendező, fókuszban a Maradjunk annyiban című dráma.  

Bővebben...

Pirók Zsófia flamenco táncművész és a Caminos

Május 29-én egy különleges utazásra hívjuk hallgatóinkat, a zene, a tánc, a szenvedélyek és az utazás varázslata segítségével. A Flamencorasonarte Táncszínház bemutatja a Caminos című előadását Pirók Zsófia, Sevillában végzett flamenco táncművész vezetésével.

Bővebben...

Salvador Dalí, a szürrealizmus zsenije

Salvador Dalí, a szürrealizmus kiemelkedő alakja, 117 éve, ezen a napon született. Jöjjön néhány érdekesség rendhagyó személyiségéről és különleges művészi pályájáról. 

Bővebben...

Juliane Banse a Liszt Ferenc Kamarazenekarral ad koncertet

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Várdai István, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti igazgatója.

Bővebben...

A Tiprás című darabról Zsigó Anna ma az Intermezzoban

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Zsigó Anna dramaturg.  

Bővebben...

A Gyógyír című fotókiállítás a Capa Központban

A Capa Központ új kiállításokkal nyitja meg hat hónap szünet után a kiállítótereit. Látható Halász Dániel Budapest Ösztöndíjas sorozata, a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjasok fotográfiái és természetesen Robert Capa képei. A nagy kiállítótérben pedig, Gyógyír címmel egy egészen különleges és...

Bővebben...

Az OpeRandi ma az Operaházba hív mindenkit

Az OpeRandiban ma este 7 órától a visszarepülünk az időben és körülnézünk az Andrássy út tájékán!

Bővebben...

Ezen a héten Budapest Ritmo Fesztivál

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Weyer Balázs, a Budapest Ritmo Fesztivál programigazgatója. Zenével éled újra Budapest!  

Bővebben...

Szemléletformáló és Újrahasználati Központ az FKF-né…

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Dr. Kiss Tibor, az FKF hulladékgazdálkodási főigazgatója. Az FKF négy hulladékudvarában vezeti be a vasárnapi nyitvatartást, ismét megnyílnak a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok.  

Bővebben...

A Denevér ősbemutatója a 3K-ban

Egyedülálló látványvilággal érkezik Tóth Krisztina Denevér című darabjának ősbemutatója május 12-én a Kaszásdűlői Kulturális Központba. 

Bővebben...

Egy olasz barlangban neandervölgyiek maradványait talált…

Kilenc neandervölgyi ember maradványát találták meg. A legrégebbi 90 ezer éves lehet.

Bővebben...

Gabriel Yared és a sokoldalúság a komponálásban

Gabriel Yared Oscar-díjas komponista a Cinemusic május 9-i vendége. „Ha a zenét testként képzeled el, akkor a téma az arc”- mondja a libanoni származású francia zeneszerző.

Bővebben...

A Capriccio vendége Koch Andrea

A Capriccioban Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége Koch Andrea, a Rózsavölgyi Kiadó és Corvina kiadó kommunikációs vezetője és a Benczúr Ház programszervezője.   Koch Andrea az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végzett tanulmányai alatt könyvtárosként dolgozott, így ha nem az iskolapadban ült...

Bővebben...

A mai Duett vendége Snétberger Ferenc gitárművész

  A mai Duett vendége Snétberger Ferenc gitárművész lesz, akinek nemrégiben jelent meg a Keller Quartett - tel közös albuma, Hallgató címmel. A lemez néhány felvételét a műsorban is meghallgatjuk majd. Snétberger Ferenc 10 éve hozta létre a Snétberger Programot, megalapította...

Bővebben...

A Hodworks tánctársulat a Sunday-t mutatja be Velencében

A Hodworks tánctársulata meghívást kapott a 2021-es Velencei Biennáléra. A Sunday című előadást mutatják be és mesterkurzust is tartanak.

Bővebben...

A Chamber Orchestra of Europe az Esterházy-kastélyban

A világ egyik legjobb zenekara, a Chamber Orchestra of Europe veszi át 2022-től a rezidens zenekar szerepét a kismartoni Esterházy-kastélyban.

Bővebben...

Papageno, benne az UNICEF, a Capa Központ, a FlamenCorazonA…

Papageno Klasszik ma délelőtt, Kádár-Csoboth Judit szerkesztő, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezetú Háver-Varga Mariann várja halltóit 10 és 12 óra között, a következő témákkal:

Bővebben...

Az angol beteg Oscar-díjas zenéje

Az angol beteg (The English Patient) 1996-ban bemutatott filmdráma Anthony Minghella rendezésében. A forgatókönyvet Minghella Michael Ondaatje azonos című regénye alapján írta. A film kilenc Oscar-díjat nyert. A film zenéjét, a Cinemusic e heti sztárvendége, a libanoni származású, Franciaországban élő Gabriel Yared komponálta.

Bővebben...

Gyermeknapon újra megnyitja kapuit a Budapest Bábszínház

Gyereknap alkalmából megnyitja kapuit a Budapest Bábszínház május 29-én és 30-án, amikor két különleges előadását is műsorra tűzi a teátrum.

Bővebben...

Liszt Koronázási miséje az MR Énekkarának koncertjén

Liszt Ferenc Koronázási miséje hangzik el a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Magyar Rádió Énekkara május 9-i hangversenyén. 

Bővebben...

Gabriel Yared, az Angyalok városa zeneszerzője

A Cinemusic ezen a héten Gabriel Yared libanoni származású, Párizsban élő, Oscar-díjas zeneszerzőt szólaltatja meg a Klasszikon. A beszélgetés mellett, Yared ikonikus dallamvilágából is felcsendül jópár emlékezetes mű részlete, köztük Az Angyalokvárosa zenéje.

Bővebben...

Egy tapolcai könyvtárban nagymamákat is "kölcsönö…

A cím persze félig-meddig vicces, az ötlet azonban sok szülőnek segíthet. A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum közzétett felhívásában az olvasható, hogy az intézményt hétköznap (kedd és péntek között) 14-18 óra között látogató 18 éven aluli fiatalokat a helyi Tapolcai Nőklub védettségi...

Bővebben...

Melyik fa lesz idén Óbuda fája?

Az Impresszióban Bálint Edina vendége dr. Kerényi-Nagy Viktor, Óbuda-Békásmegyer főkertésze. A fókuszban: melyik lesz Óbuda fája?  

Bővebben...

Május 10-én adják át a Libri Irodalmi Díjat

A Libri irodalmi díjakat május 10-én este 7 órától, egy online esemény formájában adják át az idei nyerteseknek.

Bővebben...

Gabriel Yared és a keleti zene

Gabriel Yared Oscar-díjas komponista, Az angol beteg és az Angyalok városa című filmek zeneszerzője, ezen a héten vasárnap, filmzenei műsorunk vendége.

Bővebben...

Új kiállításokkal nyílik meg újra a Capa Központ

A Capa Központ új kiállításokkal nyitja meg hat hónap szünet után a kiállítótereit. Látható Halász Dániel Budapest Ösztöndíjas sorozata, a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjasok fotográfiái és természetesen Robert Capa képei. A nagy kiállítótérben pedig egy egészen különleges és nagyon időszerű...

Bővebben...

Júniusban jön a Sissi, a magyar királyné című operett

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Kerényi Miklós Gábor rendező.  

Bővebben...

Holnap kezdődik a 27. Lengyel Filmtavasz

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Joanna Urbańska, a Lengyel Intézet igazgatója.  

Bővebben...

Horváth Zsolt újabb öt évig vezeti a Pannon Filharmoniku…

Újabb öt esztendőn át Horváth Zsolt, jelenlegi igazgató vezetheti a pécsi Pannon Filharmonikusokat. Horváth Zsolt 2003 óta, megszakítások nélkül tölti be igazgatói posztját a zenekar élén, s most újabb öt évre kapott bizalmat vezetői pozíciója kapcsán.

Bővebben...

Gabriel Yared önkéntes elszigeteltsége és az alkotás

A Cinemusic vendége ezena héten Gabriel Yared, Oscar-díjas libanoni-francia zeneszerző, aki egy ideje visszavonultan alkot. Számára a világból való kivonulás személyes választás volt, amelyet jóval a COVID-19 járványból eredő lezárások és társadalmi elhatárolódások előtt megtett.

Bővebben...

Újra kinyit a 125 éves Műcsarnok

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Tuza Norbert, a Műcsarnok kommunikációs igazgatója.  

Bővebben...

Új kiállítások és séták a Budavári Palotanegyedben

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Sikota Krisztina, a Várkapitányság NZrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.  

Bővebben...

Lépéslenyomatok címmel fotókiállítás nyílt a Deák 1…

Április 28-án Lépéslenyomatok címmel nyílt fotókiállítás a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában.

Bővebben...

Gabriel Yared a Cinemusic e heti vendége

Gabriel Yared libanoni-francia zeneszerzőa Cinemusic e heti vendége. A Bejrútban,Libanonban született Yared olyan kultikus filmek zenéjét írta, mint aBetty Blue és Camille Claudel. Később angol nyelvű filmeken dolgozott, különösen Anthony Minghella rendezésében. Oscar-díjat kapott a legjobb filmzenekategóriában Az angol beteg című filmért (1996), és jelölték A tehetséges Mr...

Bővebben...

OpeRandi, benne az anyák és gyermekeik

Ma este 7 órától OpeRandi a Klasszikon! Anyák napjához kapcsolódóan kinyitottuk az operák könyvét és fellapoztuk benne az anya-gyermek kapcsolatokat.    Listen to Operandi - 2021.05.03. byKlasszikRadio92.1 on hearthis.at

Bővebben...

Czanik Balázs új könyvvel és Strand Roadshow-val jelentk…

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Czanik Balázs fitneszedző.  

Bővebben...

A Parasztbecsület és a Bajazzók az OperaSzerda sorozatban

Május 5-én a verista operák gyöngyszemeivel folytatódik az OperaSzerda-sorozat. Pietro Mascagni és Ruggero Leoncavallo operáinak legszebb részei hangzanak majd el hangzanak el online közvetítés formájában.

Bővebben...

Gothár Péter új filmje a Hét kis véletlen

Május 20-án kerül a magyar mozikba Gothár Péter új alkotása, a Hét kis véletlen. A film egy pesti család életét követitöbbnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez. Filmes kalandozás térben, időben, lélekben. A Megáll az idő rendezőjének új...

Bővebben...

Újra vár mindenkit a Sziklakórház Atombunker Múzeum

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Hegyes-Szikszai Anikó, a Sziklakórház Atombunker Múzeum igazgatója.

Bővebben...

A Cinemusicban ma is várja a filmzene rajongókat

Ma délután 5 órától várja hallgatóit a Cinemusic című filmzenei műsorunkban a szerkesztő Varga Ramóna, valamint Glock Melinda, a filmzene.net csapata, Push Gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann. Listen to Cinemusic - 2021.05.02. byKlasszikRadio92.1 on hearthis.at

Bővebben...

100. adásához érkezett a Capriccio

Ma délután 4 órától 100. adásához érkezett a Capriccio, Novotny Anna és Zsoldos Dávid zenés, beszélgetős műsora.

Bővebben...

A Duettben: Gálvölgyi János

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, parodista, szinkronszínész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Gálvölgyi János a Duett vendége.   "A színház éppen olyan, mint az élet - csak jobbak a fények!" - mondja Gálvölgyi János a pandémia előtti egyik utolsó bemutatóján...

Bővebben...

A világ legmérgezőbb kertje

Az Alnwick Garden Észak - Anglia egyik leglátványosabb kertje azok közül, amelyek története a Northumberland hercegek idejére vezethető vissza. A kertben különféle tematika mentén ültetett növények találhatók, amelyeket egy központi szökőkút köré terveztek. 

Bővebben...

Május elseje és a májusfa

A május elnevezése a rómaiak Maius hónapjából ered, a szót feltehetően a föld termését oltalmazó Maia (Maia Majestas) egy ősi termékenység istennő nevéből származtatják, akinek május elsején mutattak be áldozatot. Az e napon tartott ünneplés a majális, a májusi jelentésű...

Bővebben...

Klasszikus Kedvencek a fotelből ma 12 és 16 óra között

A Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar immár hagyományosnak mondható május 1-i koncertje, a Klasszikus Kedvencek ismét várja hallgatóinkat. A járvány miatt sajnos nem találkozhatunk Önökkel személyesen, de ma déltől egészen 16 óráig, a rádió, vagy számítógép mellett...

Bővebben...

Papageno, benne Budapest virtuális túra, OperaSzerda, Lép…

A Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között, Kádár-Csoboth Judit szerkesztő, Push Gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit a következő témákkal:

Bővebben...

Eladó Maria Callas és Giovanni Battista Meneghini villája

Eladóvá vált Maria Callas és Giovanni Battista Meneghini családi birtoka, amelyhez saját strand és két helikopter-leszállópálya is tartozik.

Bővebben...

Májusban ismét megnyílik a milánói Scala

Korlátozott nézőszámmal nyit ki újra a milánói Scala május 11-én – az olaszországi színházak ettől a naptól kezdve fogadhatnak újra nézőket. A koncerten Riccardo Muti vezényli a Bécsi Filharmonikusokat. A Bécsi Állami Operaház május 19-től tart újra élő előadásokat az osztrák...

Bővebben...

OFFBiennalé és a Hírdalcsokor projekt

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Erdődi Katalin, az OFFBiennálé programjában szereplő Hírdalcsokor c. projekt kurátora.  

Bővebben...

A világ legdrágább virágai

A világ hét legdrágább virágát csodálhatjuk meg a következőkben. Olyan különlegességekről van szó, amelyeknek, bár hihetetlennek tűnik, egy-egy szálja milliókat érhet.

Bővebben...

Megjelent A nagy könyvlopás című tárlathoz kapcsolódó…

Megjelent a Ferenczy Múzeumi Centrum A nagy könyvlopás. Francia könyvkiállítás a vasfüggöny mögött című, a Szentendrei Képtárban 2019–2020-ban rendezett kiállításhoz kapcsolódó magyar-angol kötete Árvai Mária és Véri Dániel szerkesztésében, Erdélyi Sarolta Ágnes grafikus közreműködésével.

Bővebben...

Díjazták a Magyar Sajtófotó Pályázat legjobbjait

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Bánkuti András, Magyar Sajtófotó Pályázat szervezője.  

Bővebben...

Ma kezdődik az Észt Hét 2021

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Kreet Paljas, az Észt Intézet igazgatója, fókuszban az Észt Hét 2021  

Bővebben...
Image