Image

Az Intermezzo vendége Snétberger Ferenc

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Snétberger Ferenc gitárművész, a fókuszban: megjelent Snétberger Ferenc és a Keller Qartett közös lemeze!

Bővebben...

Az Impresszióban Bangó Ferenc és a Nemzeti Filharmonikuso…

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Bangó Ferenc, az MNF koncertmestere, a beszélgetés aktualitása: Klasszikus Szimfónia a Nemzeti Filharmonikusokkal ma este!

Bővebben...

A Papagenoban Nédó Olga hegedűművész

Különleges zenei időutazásra invitálja legújabb, ingyenesen letölthető lemezén a muzsika szerelmeseit Nédó Olga Príma- és Kölcsey-díjas hegedűművész.  A Régen és ma projekt keretében megjelenő rendhagyó népzenei CD  egyedülálló a maga nemében. Gitár, zongora, fuvola, doromb, basszusgitár, hegedű tolmácsolásában élednek újjá az ismert és kevésbé ismert magyar népdalok. Ez a lemez...

Bővebben...

Sounds like Kandinsky - Kandiszkij és a szinesztézia

Az absztrakt festészet egyik úttörője, Vaszilij Kandinszkij hangjait, formáit és színeit teszi mindenki számára átélhetővé a Google Arts & Culture, Sounds like Kandinsky elnevezésű, a párizsi Pompidou Központtal együttműködésben megvalósított projektje.

Bővebben...

Az Intermezzoban Farkas Gábor zongoraművész

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Farkas Gábor Liszt, és Junior Prima-díjas  zongoraművész.

Bővebben...

Az Impresszióban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Králné Szabó Piroska, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nevelőszülői csoport vezetője.

Bővebben...

A Papagenoban a Crescendo Nyári Akadémia

Idén július 21. és augusztus 2. között rendezik meg a tokaji Crescendo Nyári Akadémiát. Amerikából és Európából érkező művésztanári karral várják a tehetséges, fejlődni vágyó zenészeket másfél hétre, közös muzsikálásra Tokajba.

Bővebben...

A Pécsi Balett online videói kicsiknek

Online tánctanító projektet indít az idén hatvanéves Pécsi Balett. A legkisebbek YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a társulat táncművészeitől.

Bővebben...

Az Impresszióban az Online Japán Filmfesztivál

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Tóth Tímea, a Japán Alapítvány munkatársa, a téma a pénteken kezdődő ingyenes JFF PLUS Online Japán Filmfesztivál.  

Bővebben...

Az Intermezzo vendége Káli Gábor karmester

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Káli Gábor karmester, a beszélgetés aktualitása, hogy újabb online koncertre készül a  MÁV Szimfonikus Zenekar    

Bővebben...

A Papagenoban Hidas Judit, a Ms Columbo Live egyik szerkeszt…

Írónők és irodalmi műhelyek címmel február 26-án, a Ms Columbo Live sorozat következő estje vár mindenkit.

Bővebben...

A Tornyai János Múzeum házasságkötés tematikájú gyű…

A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum. A 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit, legyen szó ruhákról, fényképekről vagy meghívókról.

Bővebben...

Az OpeRandi vendége Bihari Ádám stílustanácsadó

Ma este 7 órától OpeRandi a Klasszikon, Bátor Annával, a vendég Bihari Ádám stílustanácsadó  

Bővebben...

Az Intermezzoban Ungváry Krisztián történész

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Ungváry Krisztián történész, a fókuszban a Félbetört életek című különleges kiállítás.

Bővebben...

Az Impresszióban Zékány Dia képzőművész

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Zékány Dia képzőművész, aki online tárlatvezetést tart legújabb, Rendezőelv című kiállítása kapcsán.  

Bővebben...

A Papagenoban Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész

Carl Orff főművét, a Carmina Buranát 1937-ben mutatták be Frankfurtban. A mű oratóriumként is rendkívül hatásos és népszerű, de a zeneszerző maga is úgy tervezte, hogy a 13. századi versgyűjteményt kantátaszerűen megzenésítő Carmina Buranát színpadi játék formájában adják elő.   Az 1960-as évek óta számos tánckoreográfia született a műre...

Bővebben...

Az élő klasszikus zene hatása a gyerekekre

Egy nemrég zárult kutatás megállapította, hogy az élő klasszikus zene hallgatása pozitív érzéseket vált ki a gyermekekben, és közvetlen hatással van koncentrációs képességeikre.

Bővebben...

A Capriccio vendégei Győri Noémi és Madaras Gergely

A vasárnapi Capriccioban Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége egy művész-házaspár, Győri Noémi fuvolista és Madaras Gergely karmester lesznek. 

Bővebben...

Duett vendége Tari Annamária

  A mai Duett vendége Tari Annamária, klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta lesz. Az információs kor egyik jellemzője a közösségi oldalak intenzív használata. Hogyan veszünk részt benne? Mennyire jelenik meg önmagunk idealizált verziója? Milyen jelek utalnak az online és offline személyiség közötti jelentős...

Bővebben...

A jó filmzene egyetlen kritériuma, hogy hasson

A Cinemusic e heti adásában Bill Conti amerikai zeneszerző, karmester a műsor vendége. A következőkben, egy vele készült interjú részletein keresztül avat be bennünket a titokba, azaz, hogy mi a jó filmzene titka...

Bővebben...

A Snétberger Program újra várja hallgatóit

Elindult a jelentkezés a Snétberger Programra, már lehet jelentkezni a Snétberger Zenei Tehetség Központ 11. évfolyamára.

Bővebben...

Papageno Nédó Olga, Hidas Judit, Juronics Tamás, Tarjány…

A Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között jelentkezik a Klasszik Rádió 92.1-en. A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, valamint Puss Gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit, a következő témákkal:

Bővebben...

Közeleg a JFF Plus Online Japán Filmfesztivál

Február 26-án kezdődik a JFF PLUS Online Japán Filmfesztivál. A március 7-ig tartó online fesztiválon eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, az ország egész területén ingyenes nézhetünk meg 30 japán alkotást, melyek között találhatunk a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat...

Bővebben...

Az Intermezzoban a városierdő-fejlesztés

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Dr. Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő erdőgazdálkodási és természetvédelmi vezérigazgató-helyettese

Bővebben...

Bill Conti, a Rocky című film zeneszerzője

A Cinemusic e heti műsorának vendége Bill Conti amerikai zeneszerző, akinek nevéhez számos filmzenei siker kapcsolódik, többek között a Rocky című széria Sylvester Stallonéval a főszerepben.

Bővebben...

Kurtág 95: élőben a zeneszerző születésnapi koncertje

A Müpa az új magyar zene elhivatott népszerűsítőjeként 2006 óta ad teret a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György művei köré épülő eseménysorozatoknak. A komponista 95. születésnapja alkalmából a Budapest Music Center (BMC) és együttműködő partnerei, a Müpa és a Zeneakadémia...

Bővebben...

Az Intermezzoban Ocztos Panka kutyakiképző

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Ocztos Panka kutyakiképző, a Panka kutyafuttában című blog szerzője

Bővebben...

Az Impresszió vendége Kovács János és a Nemzeti Filharm…

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Kovács János karmester, a fókuszban a ma esti Nemzeti Filharmonikusok koncert a Vigadóból. 

Bővebben...

A Papagenoban Szabadi Vilmos hegedűművész

Szabadi Vilmos Érdemes Művész, Bartók - Pásztory, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, tanszakvezető egyetemi docenst, egy exkluziv mesterkurzusa után, beválasztottak a világ egyik legjobb zenei képzését nyújtó szingapuri akadémia online oktatási testületébe.

Bővebben...

Bill Conti híres filmzenéinek kottáit iskolájának adta

A Cinemusic e heti vendége Bill Conti olasz származású amerikai zeneszerző, karmester. A Louisiana-i Állami Egyetem, azaz az LSU Zeneművészeti és Drámai Művészeti Főiskola egykori hallgatója, William “Bill” Conti és felesége, az Los Angeles-i Shelby Cox Conti LSU öregdiák az...

Bővebben...

Az Intermezzo vendége Gálvölgyi Dorka

Az Intermezzoban Bálin Edina vendége Gálvölgyi Dorka az Eötvös10 vezetője

Bővebben...

Az Impresszió vendége Takács-Nagy Gábor karmester

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Takács-Nagy Gábor karmester.

Bővebben...

Az Impresszióban a FSZEK Könyvtár Cserepont szolgáltatá…

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója

Bővebben...

Snétberger Ferenc és a Keller Quartet közös lemeze

Hallgató címmel közös koncertlemeze jelenik meg Snétberger Ferencnek és a Keller Quartetnek. A tematika középpontjában a gyász és a transzcendencia áll.

Bővebben...

A Papagenoban Tallós Rita és az Anyatigrisek

2020 végén, az első online debütáló magyar musicalként mutatkozott be az eSzínház felületén Tallós Rita rendezésében az Anyatigrisek.

Bővebben...

Az Intermezzo vendége Nógrádi Gergely operaénekes

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Nógrádi Gergely operaénekes, író, a Frankel Leó úti zsinagóga főkántora.

Bővebben...

Az Impresszió vendége a Karaván Színház és Művészeti…

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Nyári Oszkár színművész, a Karaván Színház és Művészeti Alapítvány vezetője

Bővebben...

A Cinemusic e heti vendége Bill Conti

A Cinemusic feburár 21-i adásában Bill Conti amerikai zeneszerző lesz a vendégünk. A vele készült interjú mellett, természetesen ikonikus filmzenéiből is hallhatnak részleteket.

Bővebben...

A Papagenoban Molnár Julia szakátskönyve 1854

Saly Noémi irodalom- és Budapest-történész egy hajdani, jómódú nyugat-dunántúli háziasszony, Molnár Julia konyhájának titkos receptjeit és egyúttal a 19. század első felének gasztronómiai történetét is megmutatja az olvasónak a Hatszáz tojás, egy se görbe -  Molnár Julia szakátskönyve 1854 című...

Bővebben...

Száz éve született Fiedler Ferenc festőművész

100 éve született Francois Fiedler (Fiedler Ferenc) magyar-francia festőművész.

Bővebben...

Az OpeRandi vendégei Szente László ás Tóth Endre

"Izzad a tenyerük? Pirulnak? Talán a torkukban érzik a szív dobbanását? Ez kérem, szerelem!

Bővebben...

Az Intermezzo vendége Scherer Péter színművész

Az Intermezzoban Bálint Edina Scherer Péter, Jászai Mari-díjas színművész.  

Bővebben...

Az Impresszió vendége Tóth Anna múzeumpedagógus

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Tóth Anna múzeumpedagógus, az Együtt lenni jó program ötletgazdája és mentora

Bővebben...

Az Amadinda Percussion Project a Zeneakadémián

Az Amadinda 1984-ben alakult meg, tagjai - Rácz Zoltán, Váczi Zoltán, Bojtos Károly és Holló Aurél - a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezték tanulmányaikat. Az Amadinda Percussion Project nevű programjuk a fiatalabb generációt szólítja meg. Ennek része a február 24-i...

Bővebben...

Cinemusic, benne Thomas Newman, George Fenton és Hans Zimme…

A Cinemusic ma délután 5 és 7 óra között, a Valentin nap jegyében telik.

Bővebben...

A Capriccio vendége Gőz László, a BMC alapító-vezetőj…

A Capriccioban, ma délután 4 órától Novotny Anna és Zsoldos Dávid vendége Gőz László, a Budapest Music Center alapító-vezetője.

Bővebben...

Ismeretlen József Attila versre bukkantak

Egy négy lapból álló notesztöredéken találtak rá egy korábban ismeretlen, saját kézírású József Attila-versre, amelynek a költő az Edit címet adta. A vers felbukkanása irodalomtörténeti jelentőségű, ugyanis ez tekinthető József Attila első, Gyömrői Edithez írt művének. Egy kisebb notesz első lapján található József...

Bővebben...

A Lumiére fivérek 127 éve szabadalmaztatták a kinematogr…

Auguste és Louis Lumiére 1894 február 13-án szabadalmaztata a kinematográfot. A találmány forradalmasította a mozgófényképezés megteremtésére irányuló kísérleteket. A Kinematográf névre keresztelt készülék (a görög kinéma = mozgás és grafein = írni szavak összevonásával alkotott kifejezés) először és utoljára háromféle...

Bővebben...

Zenével a gyermekmunka ellen

Zenei versenyt hirdet a Zenével a gyermekmunka ellen nevű kezdeményezés, amely a Jeunesses Musicales International és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet közös projektje.

Bővebben...

Papageno, a Klasszik kulturális ajánlója

A Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között ismét jelentkezik. A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja a hallgatókat, a következő témákkal:

Bővebben...

Az Intermezzo vendége a Budapesti Showszínház

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Kovács-Tóth Ádám, a Budapesti Showszínház igazgatója, a téma: világrekordra készül az Operett Karaván, 100 magyar településen koncerteznek ingyen.   

Bővebben...

Az Impresszió vendége Gyöngyösi Levente zeneszerző

Az Impresszióban ma a Mester és Margarita lesz a fókuszban, Bálint Edina vendége Gyöngyösi Levente zeneszerző.  Ének, tánc és cirkusz A Mester és Margarita zenés színpadi változatában szombaton!

Bővebben...

Új Kurtág lemezt mutat be a BMC

Új Kurtág-lemezt mutat be a szerző születésnapján, február 19-én a BMC Records.

Bővebben...

Idén is pelenka adománnyal támogatja a DM és a Katolikus…

Tíz éve Együtt a babákért: Idén is pelenka adománnyal támogatja a DM és a Katolikus Karitász a nehéz körülmények között élő családokat. A hazánkban és a világban majd egy éve húzódó koronavírus járvány miatt egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe. Teljes szektorok...

Bővebben...

Az Impresszió vendége Pilz János és a Budapesti Vonósok

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Pilz János a Budapesti Vonósok koncertmestere. A Budapesti Vonósok Kamarazenekar különleges farsangi programmal készül a gyerekeknek, a gyerekekért.

Bővebben...

Az Intermezzo vendége Ungváry Krisztián történész

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Ungváry Krisztián történész, a téma a Félbetört életek című kiállítás.

Bővebben...

Endless képe az Uffizi képtárban

Először került az itáliai reneszánsz gyűjteményéről híres firenzei Uffizi képtár kollekciójába egy utcaművész festménye.

Bővebben...

Az Impresszió vendége Pusztaszeri Kornél

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Pusztaszeri Kornél színművész, a téma ezúttal a Finito – online a Veres1Színház műsorán

Bővebben...

Az Intermezzo vendége Gryllus Dániel

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja, a fókuszban a Kaláka együttes különleges házikoncertje.

Bővebben...

Barabás Miklós, és a biedermeier festészet

Barabás Miklós (1810 - 1898) magyar festő, az első olyan művész, aki a festészetből meg tudott élni, grafikus, az egyik legkorábbi magyar fényképész, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, aki elsősorban portréfestőként szerzett hírnevet, 211 éve született.  Első mestere az erdélyi szász tájképfestő és népéletképeket rajzoló ifj. Franz Neuhauser volt. A litográfia (kőnyomat) fortélyait Barra...

Bővebben...
Image