Kilenc bemutató az Örkényben

Kilenc bemutatót tart az Örkény Színház az induló új évadban: ötöt a nagyszínpadon, négyet az Örkény Stúdióban. Emelett megmarad az Örkény Stream és ismét lesz Örkény Kert.

A 2021/2022-es évad első bemutatóinak próbái már augusztusban megkezdődtek. Az első előadás október 1-jén lesz, a társulattal addig augusztus 27-től 29-ig a Terézvárosi Fesztiválon, az Andrássy úton találkozhat a közönség, szeptember 4-én pedig egy év kihagyás után újra megrendezik az Örkény Kertet.

Bodó Viktor rendezését, a 33 álom munkacímű produkcióval indul az évad a nagyszínpadon, ezzel párhuzamosan az Örkény Stúdióban Kovács D. Dániel állítja színpadra Esterházy Péter 33 változat Haydn-koponyára című drámáját. Mindkét előadás bemutatóját a Budapesti Őszi Fesztivál keretében tartják.

A Stúdióban lesz látható október 29-től a Winterreise Tarnóczi Jakab rendezésében: Schubert dalciklusával Borsi-Balogh Máté lép a nézők elé. Mácsai Pál rendezi Bertolt Brecht A szecsuáni jó ember című példázatát a nagyszínpadon, a bemutató november 26-án lesz. Ugyanitt debütál Szabó Magda klasszikusa, Az ajtó március 25-én Gáspár Ildikó rendezésében. Ugyanezen a napon a Stúdióban Ingmar Bergman Jelenetek a bábuk életéből című 1980-as filmjének színpadi adaptációját mutatja be a társulat, az előadást Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei társulat vezetője rendezi.

Május 13-án az Örkény Stúdióban lesz először látható Schwechtje Mihály Szex. Újra. El. című rendezése. Takács Nóra Diána Óbordal című önálló zenés estjének premierje pedig június 3-án lesz a Stúdióban. A bemutatók sorát A nemzet özvegye című produkció zárja június 16-án, ezt szerzőként és rendezőként egyaránt Kelemen Kristóf jegyez.

Az új évadban megújul az ÖrkényKÖZtér: az Asbóth utcai stúdióhelyiségben az évad második felétől várják a közönséget, felnőtteket, diákokat, gyerekeket és tanárokat egyaránt. A cél kényelmes és inspiráló otthont adni a teátrum színházpedagógiai programjának, beszélgetéseknek, workshopoknak, közösségi alkotófolyamatoknak.

Egy év kihagyás után idén tizedik alkalommal rendezik meg az Örkény Kertet, Erzsébetváros Önkormányzata és az Örkény Színház közös programját. Három helyszínen jazz- és klasszikus zenei koncertekkel, világzenével, színpadi előadással várják a közönséget szeptember 4-én.

Csuja Imre Jónás könyvét mondja el, a Medikus Zenekar Dvorák IX. Újvilág szimfóniáját adja elő Török Levente vezényletével, lesz Vers csak Neked program, Palya Bea Egyszálének című műsorát adja elő

Hámori Máté vezényletével játssza el Beethoven VII. szimfóniáját az Óbudai Danubia Zenekar, koncertet ad a Lukács Miklós Cimbiózis Trió, a záróesemény pedig 20 órától az Örkény Esztrád lesz.

A következő évadban is lesz Örkény Stream, amelynek repertoárjáról a színház később ad tájékoztatást.

Back To Top