Két új könyvtár a FSZEK hálózatában

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár hálózatában két új könyvtárat adnak át augusztusban: a békásmegyeri Füst Milán utcai kibővített és a Teréz körúti háromszintes, új intézményt.

A békásmegyeri Füst Milán utcában működő könyvtár bővített és megújult terekkel, frissített könyvállománnyal várja újra olvasóit. A könyvtár egy 50 négyzetméteres rendezvény- és kiállítóteremmel gazdagodott, valamint a legkisebbek részére mesesarok, a 14 év felettiek számára pedig olvasósarok áll rendelkezésre. A frissített, 28 ezres könyvállományában főként a legújabb gyermek- és ifjúsági, kortárs és szépirodalmi, ismeretterjesztő kötetek mellett népszerű szórakoztató irodalom található. A könyvtárba 35 féle folyóirat és 4 napilap jár, valamint DVD, CD, hangoskönyv és diafilm is kölcsönözhető.

A VI. kerületben szeptember 1-től várja látogatóit legújabb, három szintes, csaknem 700 négyzetméteres tagkönyvtáruk a Teréz körút 2–4. szám alatt. A Körúti Könyvtár célja, hogy a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett kulturális és közösségi találkozóhellyé is váljon. Ennek megfelelően a könyvtárban tanulóteret, rendezvény- és kiállítótermet is kialakítottak.

A 26 ezres könyvállománnyal rendelkező Körúti Könyvtár kiemelt feladata a kortárs magyar és világirodalom gyűjtése, de jelentős részt képvisel még a szórakoztató irodalom is. Fontos szerepet játszik a szakkönyvi állomány bővítése, frissítése, főleg a társadalomtudomány, az idegennyelvi és útikönyvek, valamint helytörténeti munkák gyűjtése. A könyvtárban 47 féle folyóirat, 4 napilap és két idegennyelvi napilap jár, ezen felül DVD, CD és hangoskönyv is kölcsönözhető.

Back To Top