ArtKert összművészeti fesztivál Szentendrén

Kortárs művészeti élményre hív az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő szentendrei ArtKert összművészeti fesztivál, ahol koncertek képzőművészeti foglalkozások, művészeti séták, táncos performanszok, zenés tárlatvezetés, filmklub és sok-sok zene várja a kicsiket és nagyokat egyaránt augusztus 27. és 29. között.

A Szentendrei Régi Művésztelep kertjében rendezett háromnapos programon többek között fellép a Balkán Fanatik és a Kollár Klemencz Kamarazenekar, akik Lackfi Jánost is vendégül látják.

A fesztivál ideje alatt a művésztelep műtermeibe is bepillantást nyerhetünk, találkozhatunk a művészekkel, miközben számtalan foglalkozás közül választhatnak azok a művészetek iránt érdeklődők, akik maguk is megtapasztalnák az alkotói világ csodáit. A festőműhelyen magunk is festőművészekké válhatunk, de lesz agyagozó workshop, tűzzománcozhatunk és ékszereket is készíthetünk a három helyszínen zajló program keretében. A képzőművészet mellett más művészeti ágak képviselői is bemutatkoznak táncelőadásokon, koncerteken, filmvetítésen, színházi előadáson.

Hat tárlat várja a látogatókat a szervező MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. jóvoltából: Mátrai Erik helyspecifikus színreflextér installációja mellett látható lesz a Szobrok a kertben című kiállítás, egy szabadtéri fotókiállítás a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjasok munkáival is, fiatal alkotók munkái Inktober címmel, egy kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás, valamint a Kortárs köztér című program keretében kortárs installációk kapnak helyet a Czóbel parktól a Bizottság ligetig. A MANK jóvoltából a kortárs vizuális művészetek fiatal generációjának legfrissebb munkái is láthatók a város ikonikus helyein, terein.

Két tárlatvezetés is segít az izgalmas kiállítások megismerésében: Mátrai Erik tárlatán maga a művész kalauzol végig miket, rendhagyó módon pedig a kortársékszer- és képzőművészeti kiállításon Csorba Lóci, a Lóci játszik zenekar frontembere tart zenés tárlatvezetést.

Lesznek Szentendrét bejáró művészeti séták is, amelyek során várostörténeti érdekességek mellett az egykor itt élő és alkotó művészek alakjait is megidézik.

A program csúcspontja a Szentendrei Régi Művésztelep felkeresése, ahol műteremlátogatás keretében személyesen is megismerhetjük az ott alkotó festőművészeket: Aknay Jánost, Baksai Józsefet, Bánföldi Zoltánt, Bereznai Pétert, Buhály Józsefet, Csáki Róbertet, Horváth Lóczi Juditot, Knyihár Amarillát és Krizbai Sándort.

Back To Top