A Recirquel az Európai Cirkuszművészeti Szövetség tagja lett

Felvette tagjai közé az Európai Cirkuszművészeti Szövetség a Recirquelt, ezzel az első, nem hagyományos cirkuszi műfajt képviselő társulat lett a Szövetségben.

Az Európai Cirkuszművészeti Szövetség, lépést tartva a művészeti ág trendjeivel és alakulásával, szeretné elősegíteni, hogy a hagyományos cirkusz képviselői nyissanak a kortárs cirkuszi törekvések irányába is, ennek érdekében 2021 júliusában két évtizedes történetében elsőként vett fel tagjai közé újcirkuszi társulatot a Recirquel személyében.

A tradicionális cirkuszművészetnek szüksége van a megújulására, és nyitnia kell az újabb, már bizonyítottan sikeres kortárs irányzatok felé. A jövőben azon dolgozunk, hogy segítsünk ebben a folyamatban, és közvetítsünk a két irányzat között” – mondta Kristóf Krisztián artistaművészt, a Recirquel nemzetközi menedzsere, akit a társulat új tagságával egyidőben felkértek a szövetség tanácsadójának, hogy segítse a klasszikus és a kortárs cirkuszművészeti irányzatok együttműködését.

A Vági Bence vezette Recirquel tagságával a szövetség célja, hogy erősítse a kortárs és a tradicionális cirkuszi irányzatok közötti együttműködést, segítve ezzel az európai cirkuszművészet megújulását. A magyar társulat a hagyományos cirkuszművészet és a kortárs tánc ötvözésével az elmúlt években úttörő szerepet játszott a művészeti ág megújítási törekvéseiben.

Az Európai Cirkuszművészeti Szövetséget 2002-ben alapították, hogy összekapcsolja az európai cirkuszokat, és népszerűsítse, valamint megőrizze a cirkuszművészetet az európai kulturális örökség részeként. A Szövetség több mint 29 ország 130 cirkuszát, fesztiválját, állatidomárját és artistaművészét képviseli; többek között Brüsszelben és az uniós tagállamokban is támogatja a cirkuszművészet számára megfelelő jogszabályok és környezet létrejöttét.

Borítókép: Nagy Attila

Back To Top