A “Most van most” újabb rangos díjai Los Angelesben

Szajki Péter Most van most című filmjét újabb rangos díjakkal ismerték el Amerikában a Los Angeles Film Awardson, ahol a legjobb elbeszélő nagyjátékfilm és a legjobb romantikus vígjáték kategóriájában nyert. Tompos Kátya a legjobb színésznő díját kapta meg, Mohai Tamást pedig férfi főszereplő különdíjjal jutalmazták. A fesztiválon összesen 60 amerikai és nemzetközi film versenyzett.

A film a harmincasok párkeresési válságairól mesél humoros és egyszerre drámai hangvételben. Egy, az esküvőjéről elmenekülő menyasszony és egy taxisofőr egyetlen közös, abszurd fordulatokban gazdag napját beszéli el.

A filmet legutóbb New Yorkban öt díjjal jutalmazták a New York Film Awardson. Tompos Kátya lett a legjobb színésznő, Lovas Rozi pedig a legjobb női mellékszereplő. Tavaly Mohai Tamás filmbeli alakításáért szintén Los Angelesben a legjobb férfi főszereplő díját nyerte el a Love International Film Festivalon, ugyanezt a díjat Mohai a Bujtor István Filmfesztiválon is átvehette.

A Los Angeles Film Awardsot hat éve alapították, amely elsősorban az amerikai stúdiórendszeren kívüli filmeknek biztosított havi díjosztó esemény, továbbá az egyik legmagasabb besorolású fesztivál a FilmFreeway szakmai oldalon. A fesztivál zsűrije többnyire Los Angelesben élő szakmai zsűri, például Nami Melumad filmzeneszerző, vagy a három Emmy-díjas David C. Eichhorn hangmérnök.

Szajki Péter rendező az Intim fejlövéssel jelentkezett először rendezőként a 2009-es Magyar Filmszemlén, ahol elsőfilmes díjat nyert. Nejem, nőm, csajom című filmje az év legnézettebb magyar filmje lett a magyar mozikban 2012-ben.

A Most van most című dramedy legutóbb a Swindon International Film Festivalon szerepelt versenyfilmként, augusztusban pedig a Várnai Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatják. A filmben olyan színészek tűnnek fel a főszereplők mellett, mint Scherer Péter, Básti Juli, Zrínyi Gál Vince, Elek Ferenc és Kovács Lehel. A film forgatókönyvét Szajki-Vörös Adél és a rendező közösen írták, operatőre Domokos Balázs volt.

Back To Top