XX. SZÁZADI UTAZÁSRA INVITÁL A ZICHY SZÍN- MŰHELY

Új bemutatóval indítja az évadot a Zichy Szín-Műhely, Gazsó L. Ferenc Add tovább! című darabját Léner András rendezésében jövő pénteken  mutatják be a 6Színben.

Az Add tovább! – etűdök családtörténetekre, egy részben – a „találások” színdarabja. Az ősbemutató mellett, folytatódik a „Színház az iskolába megy” sorozat is. A Zichy Szín-Műhely színészei Arany, Pilinszky műsorral járják a Kárpát-medence iskoláit és játsszák a nagy sikerű Csukás István és Nemes Nagy Ágnes darabjukat is.

Gazsó L. Ferenc Táncsics Mihály díjas újságíró, a Nemzeti Galériában látott fotókiállítás ihletésére alkotta meg a Fortepan-történeteket, az Add tovább! című darabját. A szabad felhasználású közösségi fotó archívum képeihez tetszőleges válogatás és sorrend szerint írt személyes és megható történeteket. A sorozat még nem ért véget, az írások száma mára meghaladja a hatvanat.

Léner András rendező azért választotta ezeket a történeteket, mert a rendkívül gazdag, hol drámai, hol szórakoztató irodalmi anyag összeolvasva a XX. század sorstörténetét rajzolja ki, a századfordulótól a rendszerváltásig, világégéseken át, elmondott vagy épp elhallgatott családtörténetekben megfogalmazva

Embermesék, melyek reflektorfénybe hozzák fel nem fedett titkainkat, az őseink által mesélt vagy épp elhallgatott családtörténeteket. Ezekből az egyfelé tartó történetekből izgalmas vállalkozás volt egy színházi előadás megalkotása.

Tizenhét fotó, tizenhét etűd, az előadás pedig mozaikszerűen váltakozó jelenetekben ötvözi a színházat, a kortárs táncot és az intermédiát.

Az Intermezzo vendégei: Gazsó L. Ferenc író és Léner András rendező

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.21.

Back To Top