VÍZ ALATTI VILÁG A FRANKEL LEÓ ÚTON – A NYITÁNYBAN

Rendhagyó Nyitánnyal jelentkezünk a héten. A Reggeli Expressz minden nap frissen dübörög tovább, a műsorunk további részében az idei legjobb beszélgetéseinket hallhatják újra.

A pénteki Reggeli Expresszben egy tűzfalon látható falfestmény lesz a téma, ami a napokban készült el – a Frankel Leó úti projektről a Színes Város Csoport főtitkárát, Flór Pétet kérdezzük. A Múzsa rovatban az Budapesti Operettszínház új évadáról beszélget Szerémi Nóra Kiss B. Attila főigazgatóval. A Reggeli Tárlatban pedig Sikota Krisztinával, a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettesével hallhatnak beszélgetést a Balaton RETROspektív kiállításról.

 

VÍZ ALATTI FANTÁZIAVILÁG ELEVENEDIK MEG EGY ÚJ FALFESTMÉNYEN BUDAPESTEN

Háromszáz négyzetméteres víz alatti fantáziavilág elevenedik meg a Frankel Leó út 46. számú ház tűzfalán Budapesten. Az új falfestmény a fokozottan védett Molnár János barlang vizuális elemeiből építkezik, és annak rejtőzködő természeti kincseit és víz alatti fantáziavilágát jeleníti meg. A munkálatok öt héten keresztül tartottak, ezalatt 330 liter festéket használtak fel a Színes Város Csoport művészei és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói. A tervezőcsapat tagja volt Kérdy Zsófia, Pilbák Petra, Pittmann Glória és Szabó Marci. A különleges falfestményről Flór Pétert, a Színes Város Csoport főtitkárát kérdezzük.

Back To Top