VARSÓI FELKELÉS EMLÉKKIÁLLÍTÁS, KULTÚRA ÉS PÁRKAPCSOLAT, VALAMINT INSPIRÁLÓ MUNKAHELYEK A NYITÁNYBAN

A csütörtöki Nyitányban beszélgetést hallhatnak a Varsói Felkelés Múzeumának új fotógyűjteményét bemutató kiállításáról. A műsorban szó esik a közös kulturális élmények és a párkapcsolat kölcsönhatásáról. Az Architektúra rovatban az inspiráló munkahelyről, annak jelentőségéről beszélgetünk. A műsorvezető, Szerémi Nóra.

 

MEGÖRÖKÍTVE – VÁROS, HÁBORÚ, SZERELEM

Augusztus 1-én, a Varsói Felkelés kitörésének napján nyílik a Platán Galériában a Varsói Felkelés Múzeumának új fotógyűjteményét bemutató kiállítása, Tadeusz Bukowski varsói fényképeivel 1935-től 1955-ig. A budapesti Lengyel Intézet egy sétára invitálja a látogatókat: a II. Lengyel Köztársaság megismételhetetlen hangulatából a német megszállás és a Varsói Felkelésen keresztül eljutunk a háború utáni, romjaiból feltámadó lengyel fővárosba. Mindezt többek között a régi időket idéző, háromdimenziós képeken keresztül, egy különleges attrakció, egy Kaiserpanoráma (Császárpanoráma) segítségével. A Reggeli Expressz vendége Joanna Urbańska, a Lengyel Intézet igazgatója.

KÖZÖS KULTURÁLIS ÉLMÉNYEK EGY PÁRKAPCSOLATBAN

Párkapcsolatokkal foglalkozó könyvek és szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmünket arra, hogy rendszeresen töltsünk a párunkkal minőségi időt. A minőségi időnek az a lényege, hogy úgy töltsünk együtt néhány órát, hogy azalatt egymásra figyelünk, közös élményekben van részünk. Együtt pihenünk, töltődünk, lazulunk. Tanulunk egymástól és egymásról. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy legyenek közös érdeklődési területek, közös élmények is. Erről beszélgetünk Galambos Balázs mediátorral, válási tanácsadóval, a SzépenVáljEl Válásközpont alapítójával.

HOGYAN SEGÍTHET A KÖRNYEZET A KÖZÖS MUNKÁBAN?

Az Architektúrában, Nagy Marcell Fit out specialistával hallhatnak interjút, akivel a munkahelyi környezetről beszélgetünk. Az embereknek olyan munkahelyre van szükségük, amely serkenti a kreativitást, az együttműködést és a kommunikációt, miközben csökkenti a stresszt és a szorongást. A legújabb kutatások szerint a dizájn sokkal nagyobb hatással van ránk, mint gondoltuk. Szoros összefüggés van a hatékonyságunk és a között, hogy mennyire kedveljük környezetünket. A munkakörnyezet megtervezésébe történő beruházás a cég belső büszkeségének és az új tehetségek felé sugárzott vonzerejének növekedését is magával hozza. Ennélfogva a jól működő, figyelemfelkeltő irodai környezet pótolhatatlan szerepet játszik a vállalat identitásának és márkájának megjelenítésében éppúgy, mint a dolgozók felsorakoztatásában egy közös cél mögött.

 

Back To Top