VALÓS ESEMÉNYEKEN ALAPULÓ FILMZENÉK, ÖNÉLETRAJZI ELEMEK A CINEMUSICBAN

A Cinemusic első órájában hallható két mozifilmünk témája hasonló, hiszen mindkét alkotás valós eseményeken alapul és a politikai akciófilm kategóriába sorolhatók.

Elsőként az Argo akció című Ben Affleck rendezésében és főszereplésével készült film aláfestése szól, melyet a nagyszerű Alexander Desplat komponált.

Majd a tavaly a Netflixen bemutatott Oslo című filmdráma kerül bemutatásra. A palesztin és izraeli titkos csoport között zajló izgalmas tárgyalás sorozathoz Jeff Russo és Zoé Keating írt zenei kíséretet.

A 6 óra után induló sorozat blokkunkban Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosáról szóló szériát mutatjuk be, mely a gyilkosságokon túl választ ad a miértekre, demonstrálja a különböző nézőpontokat valamint a gyilkos ámokfutásának következményeit is. A széria címe Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori, amely az elmúlt hetekben tarolt a Netflixen.

S végül egy olyan különleges produkciót hoztunk, melyet hazánkban egyáltalán nem mutattak be. Ez a kivételes zenei anyag a műsor utolsó blokkjában szólal majd meg, a La Passione című film aláfestéséről van szó, melyet Chris Rea komponált. Az alkotás különlegessége azonban nem merül ki annyiban, hogy Rea jegyzi az aláfestést, hanem az önéletrajzi elemekből összeálló története is az ő tollából származik.

 

CINEMUSIC – Háver-Varga Mariann-nal
Adás: 2022.10.30.- 17 ó

Back To Top