ÜNNEPI NAGYKÓSTOLÓ A PANNON KARÁCSONYON!

 

Hétfőn a Testnevelési Egyetem rendezvénytermében először kerül megrendezésre a hagyományos Pannon Karácsony Ünnepi Nagykóstoló úgy, hogy kinyitják a kapukat minden borkedvelő számára!

33 borászat ünnepi tételeit kóstolhatjuk együtt, kiegészítve az eseményt a tradicionális Bussay díj átadási ceremóniával, illetve filmvetítéssel. A Gasztro sarokban kulináris falatkák is várnak minket, valamint a Vagabond Trio is muzsikál.

Az eseményt a Pannon Bormíves Céh rendezi, amit húsz évvel ezelőtt tíz, nagy tekintélyű családi pincészet alapított meg azzal a céllal, hogy a legmagasabb minőségű borok készítésével közösségként támogassák a magyar bortermelés és borkultúra felelősségteljes növekedését és fenntarthatóságát.

A tagok elkötelezettek a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett. Teszik ezt kimagasló minőségű magyar boraikkal, rendezvényeikkel, s azzal, hogy a fogyasztóknak, borkedvelőknek betekintést engednek a borászati munkafolyamatokba, a szőlőtelepítéstől egészen a borkészítésig.

Fontos az is, hogy példát mutassanak fiatal borászoknak, a többgenerációs borászatok utódainak.

Gere Andrea a villányi Gere Attila pincészet egyik vezetője, aki közgazdászként is gondolkodik, hiszen ez az egyik végzettsége. Mindemellett gyakorlatilag a szőlőben nőtt fel, és a Pannon Bormíves Céh elnökségi tagjaként jelentős erőfeszítéseket tesz a hazai borok népszerűsítéséért. Hogy mi vár ránk a hétfői rendezvényen, arról is beszélget vele ma Bálint Edina.

 

Az Impresszió rovat vendégei: Gere Andrea borszakértő, a villányi Gere Attila pincészet egyik vezetője, a Pannon Bormíves Céh elnökségi tagja

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.12.08.

Back To Top