ÜNNEPI ESEMÉNYEK A PAPAGENO KLASSZIKBAN

A Papageno és a Klasszik Rádió közös október 22-i magazin műsorában interjút hallhattak Eötvös Józseffel, Gémes Antossal, Szabó Ildikóval és Tfirst Péterrel.

FODOR TAMÁST KÖSZÖNTJÜK

Fodor Tamást, a Stúdió K alapítóját 80. születésnapja alkalmából szeptemberben több száz kollégája köszöntötte a Szkéné Színházban. Az ünnepséget Bánfalvi Eszter, Báthory Orsolya, Homonnai Kata, Szikszai-Bérczes Anna és Szikszai Rémusz titokban szervezte hónapokon át, amelyre a III. Richárd betiltva című előadás után került sor. Miután a közönség elhagyta a színházat, Fodor barátai, kollégái és tisztelői átadták az általuk Független Kossuth-díjnak nevezett kitüntetést. A színművészt ábrázoló szobrot Szabó György képzőművész készítette. A díj mellett egy könyvet, amelybe ezer kolléga írta bele személyes sorait, valamint pénzjutalomként kaparós sorsjegyeket is kapott a 80 éves művész. Az ünnepségen Radnóti Sándor olvasta fel a laudációt, amely a Revizoronline-on olvasható jó, rendes, bátor címmel.

169. ÉVFORDULÓ

Ünnepi Nagykoncerten ünnepli fennállásának 169. évfordulóját a Budapesti Filharmóniai Társaság november 17-én a Zeneakadémián, ahol Schubert, Mahler, Liszt, Orbán György, Bartók és Kodály művei hangzanak el Horti Lilla Junior Prima és Cziffra-díjas operaénekes közreműködésével, Vajda Gergely vezényletével. A különleges alkalomról Tóth Lászlóval, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnökével beszélgetünk.

ÉLETMŰ KIÁLLÍTÁS

Molnár Imre 80 című jubileumi kiállítással tiszteleg a bőrműves iparművész munkássága előtt a szervező MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata a Vigadó Galériában. Vendégünk a magyar bőrművesség, bőrművészet élő klasszikusa, aki szinte egyedüliként tágította folyamatosan a bőr művészi alkalmazási lehetőségeit.

Adás: 2022.10.29. 10.00 óra

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top