SZTÁRFELLÉPŐK ÉS LAIKUS ÚJRAÉLESZTÉS A SZÍVÜNK NAPJÁN

Caramellel, Katus Attilával és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány társadalmi ismeretterjesztő programjában is szerepet vállaló Scherer Péterrel is találkozhatunk a Szívünk Napján vasárnap 10 és 18 óra között a Millenárison. A Magyar Kardiológusok Társasága által szervezett nagyszabású ingyenes családi egészségmegőrző rendezvény szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, színes programokkal és értékes nyereményekkel hirdeti idén huszonkettedik alkalommal a folyamatos odafigyelés fontosságát.

A Szívünk Napja a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre hívja fel a figyelmet. A lakossági szűrővizsgálatok elvégzésén túl kiemelt témája az eseménynek az egészséges életmód, táplálkozás és fizikai aktivitás népszerűsítése, különös tekintettel a szívbetegségekre, azok kockázati tényezőire (magasvérnyomás, emelkedett koleszterinszint, dohányzás, cukorbetegség), valamint az érrendszeri betegségekre, szívelégtelenségre. Az egyik legfontosabb program lesz a laikus újraélesztés népszerűsítése, oktatása. Fentiek segítségével emberek ezreinek élete lenne megmenthető a jövőben!

A World Heart Federation kezdeményezésére minden évben szeptember végén, a Szív Világnapján rendezik meg a Föld legtöbb országában a Szívünk Napja nagy sikerű eseménysorozatot, melyhez a Magyar Kardiológusok Társasága 2000 óta Ingyenes Családi Egészségnap szervezésével csatlakozik.

Az Impresszió rovat vendége: Prof. Dr. Becker Dávid, a Magyar Kardiológusok Társasága elnöke

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.21.

Back To Top