STULLER GYULÁVAL NYITJA AZ ÚJ ÉVET AZ ANIMA MUSICAE

Az Anima Musicae Kamarazenekar ezúttal is a világhírű magyar hegedűiskola egyik legkiemelkedőbb képviselőjét hozza el Stuller Gyula személyében pénteken a Nádor Terembe. Stuller Gyula több mint 30 éven át volt a Lausanne-i Kamarazenekar koncertmestere, az Animato sorozat keretében pedig a Kamarazenekar vendégeként hallhatja a közönség a Svájcban élő magyar hegedűművészt.

Stuller Gyula és az Anima Musicae nem először adnak közös koncertet, szakmai kötelékük több ponton is csatlakozik: az együttes művészei, Borsos Kata és Kovács Adél egyetemi éveik alatt a pedagógusként is lenyűgöző művésznél tanultak Svájcban. Stuller Gyula művészetében különösen ritka kincs, ahogyan a magyar és a nemzetközi komolyzenei tradíciók találkoznak.

Koncertmesteri tapasztalatait is a legnívósabb zenekaroknál gyarapította, majd Svájc legjelentősebb zeneművészeti intézményeiben, Fribourgban, Sioanban és Lausanne-ban is tanári állást kapott. Növendékei a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeznek, és rendszerint a legjelentősebb nemzetközi zenei versenyek díjazottjai.

A január pénteki hangverseny Bartók Román népi táncaival kezdődik Stuller Gyula vezetésével, majd Farkas Ferenc Arie e Rondo all’ungherese című művében szólistaként hallhatják a hegedűművészt, G.Horváth Lászlóval kiegészülve. Ezt követően – visszatérve a koncertmesteri székbe – Veress Sándor Négy erdélyi táncát adják elő, a szünet után pedig Csajkovszkij méltán népszerű C-dúr Vonósszerenádja csendül fel. A zenekar szintén visszatérő vendégként köszöntheti a hegedűművész feleségét, Yukari Shimanukit, aki ezúttal nem szólistaként, hanem az együttes brácsa szólamában fog játszani.

Vendégünk: G.Horváth László, az Anima Musicae Kamarazenekar művészeti vezetője

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.01.11.
Back To Top