STRAUSS MŰVEI, EGY FIATAL ZENETÖRTÉNÉSZ PÁLYÁJA ÉS OKOSTELEFONRA TÖLTHETŐ EMLŐSHATÁROZÓ A NYITÁNYBAN

A Nyitányban interjút hallhatnak a Budapesti Strauss Zenekar Tavaszi Keringővarázs című koncertjéről, bemutatkozik Hózsa Zsófia zenetörténész és Szerémi Nóra Orbán Zoltánt, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivőjét kérdezi az ingyenesen letölthető okostelefonos Emlőshatározó alkalmazásról. 

 

TAVASZI KERINGŐVARÁZS

Május 13-án lesz a Budapesti Strauss Zenekar Tavaszi Keringővarázs című koncertje a MOM Kulturális Központban. A Reggeli Expressz vendége Csáky-Bogár Rita, a Strauss Zenekar művészeti vezetője.

 

A KLASSZIK PORTRÉ VENDÉGE: HÓZSA ZSÓFIA

A Klasszik Portré vendége Hózsa Zsófia zenetörténész, zenetudós, akivel korábban már beszélgetett Szerémi Nóra, a némafilmek zenei aláfestéséről. Ezúttal szó lesz arról, mivel foglalkozik a zenetudós, Zsófia miért éppen ezt a szakmát választotta, és melyik szakterület áll a legközelebb a szívéhez.

 

OKOSTELEFONRA TÖLTHETŐ EMLŐSHATÁROZÓ

Ingyenesen letölthető okostelefonos Emlőshatározó alkalmazást készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület. Magyarország első mobiltelefonos emlőshatározó-alkalmazása a hazánkban előforduló 85 emlősfaj terepi azonosításához nyújt segítséget 85 színes illusztrációval, egyes fajokhoz lábnyommintázattal és részletes fajleírásokkal. A 2016-ban megjelent Madárhatározó és a 2017-ben indult Kétéltű- és Hüllőhatározó mellett ez a harmadik olyan könnyen kezelhető telefonos alkalmazás, amely a természetjárókat segíti. A Premium es Terra rovatban Orbán Zoltánnal, az MME szóvivőjével az applikációról és a  Madarak és Fák Napjáról is beszélget Szerémi Nóra. 

Back To Top