Rólunk

Új tartalom az fm 92.1 Mhz frekvencián

Klasszikus zenei formátum

2009. December 1-jén indult, Budapesten és vonzáskörzetében az első, kizárólag klasszikus zenét sugárzó “kereskedelmi” rádió: a Klasszik Rádió 92.1. A regionális műsorszórási jogosultsággal rendelkező műsor Budapesten és kb. 60 km-es vonzáskörzetében hallható. A korábban a BBC és RFI adását sugárzó frekvenciát a kivonuló angol és francia tulajdonosoktól vásárolta meg a 100%-ban hazai tulajdonos. A közműsor-szolgáltató frekvencián a korai barokktól a 20.század elejéig tartó időszakban született legnépszerűbb klasszikus zenei darabok kerülnek adásba. Ezen felül pedig napjaink népszerű filmzenéi is szerves részei a zenei repertoárnak.

A klasszikus zene iránt nyitott hallgatói kör

A hallgatói bázist nehéz pusztán életkor alapján beazonosítani: a nemzetközi tapasztalatok és a zenei tartalom speciális jellege egyaránt egy életstílus és attitűd alapján szegmentált közönséget jelez előre. Ugyanakkor a zenei arculat a 35 évesnél idősebb klasszikus zeneszeretők ízlése alapján alakul ki. A Klasszik Rádió 92.1 kifejezetten az értelmiség és a kultúraszerető, kultúrafogyasztó hallgatók rádiója kíván lenni, és a zenei, valamint nem zenei tartalmak egymásra épülésének is ez a meghatározó mozgatóeleme. Rövid, informatív szöveges megoldások párosulnak a legismertebb klasszikus zenei tételek sugárzásával. A zenei tartalom univerzális jellegét jól egészítik ki a naponta többször jelentkező angol és francia nyelvű hírműsorok.

Tematikus Műsorok

A klasszikus zenei “ínyencek” számára olyan tematikus zenei műsorok adják a megfelelő minőségi kínálatot, amelyet a klasszikus zene aktív itthon és külföldön egyaránt elismert művelői moderálnak. Zsoldos Dávid és Ókovács Szilveszter Fidelio Klasszik c. műsora színvonalas eszmefuttatásoknak és zenei kínálatnak adnak teret. A fiatalabbaknak klasszikus zenei gyerektematikát is kínál a hétvégi időszak.

Reklám

Amennyiben aziránt érdeklődik, hogyan lehet reklámmal elérni hallgatóinkat, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.

Rádióreklám értékesítés

Target Media Sales Kft.

www.targetmedia.hu
Tel: +36.1.787.9026
Fax: +36.1.789.4924
targetmedia@targetmedia.hu

On-line értékesítés

Infinety Online Média és Marketing Kft.

www.infinety.hu
Tel: +36.1.326.00.65
Fax: +36.1.888.07.88
sales@infinety.hu

 

A Klasszik Rádió honlapjának megjelentetését a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Back To Top