Vácott ismét Régi Zenei Napok

Barokk forgataggal, minden eddiginél több koncerttel és programmal várja közönségét a váci Régi Zenei Napok július 3. és 10. között.

A Filharmónia Magyarország idén is visszarepíti a nagyérdeműt az időben, felidézve a barokk kor hétköznapi és ünnepi pillanatait. A régizene-játszás világhírű hazai együtteseivel, az Orfeo Zenekarral és a Purcell Kórussal nyitja meg kapuit a fesztivál a Fehérek templomában: Vashegyi György vezényletével egy utoljára a 18. században előadott mű, Stölzel Passiója csendül fel. 

Számos nagy tudású professzor tart majd mesterkurzust Vácon, de Gödöllő is becsatlakozik a programba. A zene mellett az irodalom is szerepet kap a programok között, pl. a …ha Bach és Händel találkoztak volna…1747-ben című interaktív előadás Szabó Sipos Barnabás és Kautzky Armand közreműködésével. A Capella Savaria Telemann-esttel várja a közönséget, a hét mesterkurzus növendékeinek koncertjét ja Püspöki Palota Dísztermében rendezik meg, a Barátok Templomában pedig a Purcell Kórus és a Helsinki Barokk Zenekar koncertjével ér véget a 2021-es Régi Zenei Napok.

Vashegyi Györgyöt, Magyar Művészeti Akadémia elnökét, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus művészeti vezetőjét arról is kérdeztük a Papagenoban, idén hányan, jellemzően mely országokból jelentkeztek a kurzusokra és mit érdemes tudni a készülő Magyar Régizenei Központról, a Haydneumról?

Back To Top