ÚJÉVI KONCERTTŐL AZ ARANYECSET BEMUTATÓJÁIG – A PAPAGENO ADÁSÁBAN

 

Szombat délelőtt újra jelentkezik a Papageno H. Varga Mariannal. A műsorban szó lesz egyebek mellett a Sabbathsong Klezmer Band újévi koncertjéről, Az aranyecset című darabról, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválról valamint az Operabeavató idei programjáról. Tartsanak velünk 10 órától!

 

Részvételi színházi előadásokkal készül januárban a Láthatáron Csoport. Januárban két integrált előadást mutatnak be: az Én, Te, Mi a KuglertArt Szalonban, a Hagyaték című előadás pedig a FÉSZEK-ben lesz látható.

HARASO – Legyen az éve végre jó! címmel a Sabbathsong Klezmer Band újévi koncertjét élvezhetjük január 16-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Masa Tamással, az együttes vezetőjével beszélgetünk a közelgő esemény kapcsán.

Színe-java – A szülőváros emléke címmel a budapesti Foton Galériában Wei Xiang Magyarországon élő kínai fotóművész felvételeiből látható kiállítás, amely az alkotó fotográfusi és a festészeti munkáinak kombinációját, kísérleteit mutatja be.

Nemes Nagy Ágnes 60 éve írt, Az aranyecset című verses meséjének első élőszereplős színpadi feldolgozását mutatja be a Zichy Szín-Műhely a szerző születésének 100. évfordulója alkalmából. Szitha Miklós Liszt-díjas ütőhangszer-művészt, a Talamba Ütőegyüttes alapító tagját, a színpadi mű zeneszerzőjét kérdezzük az előadás kapcsán.

Grecsó Krisztián új kötete, a Valami népi február 8-án és 9-én mutatkozik be a nagyközönség előtt – idén is a Radnóti Színházban. A kötetből Schneider Zoltán olvas fel részleteket, közreműködik Szabó Balázs zenész, népzenész, bábos, mesélő. A beszélgetést Szilágyi Zsófia irodalomtörténész vezeti.

Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál az újzene sokszínű, innovatív világába enged betekintést és teszi átláthatóvá idén is. A 2022-ben a „Mi és Ők” mottó köré szerveződő januári fesztivál programjairól az egyik alapító kurátort Horváth Balázst kérdezzük.

Weöres Sándor is az 1971-es Nobel-díj jelöltjei között volt. Ráadásul a magyar költő neve nemcsak a most nyilvánosságra került 1971-es listán szerepelt, hanem már korábban is felmerült mint lehetséges Nobel-díjas – számolt be a Könyves Magazin.

Az évek óta sikerrel futó Operabeavató című sorozat 2022-ben is várja a legkisebbeket és az idősebbeket is a Hatszín Teátrumban. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő sorozat 2022 júniusáig Mozart Szöktetés a szerájból című művének elemzésével folytatódik. Az estekről Dinyés Dániel zongoraművész-zeneszerzővel beszélgetünk.

Műsor: Papageno
Adás: 2022.01.08.
Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top