SZENDREY JÚLIÁTÓL A HUNGARIKONOK KIÁLLÍTÁSIG A LEGÚJABB PAPAGENOBAN

 

A Papageno legújabb adásában interjút hallhatnak dr. Gyimesi Emesével Szendrey Júliáról, Takács Gáborral a Zsoldos-díjról,  Vajda Gergellyel az UMZE Kamaraegyüttes koncertjéről, valamint Kárpáti Tamással a Hungarikonok kiállításról. Tartsanak velünk szombaton 10 órától!

 

A Honvéd Férfikar 2022. tavaszi bérletének második előadásán Goethe költészetéé lesz a főszerep. Brahms Altrapszódiájának és Rinaldo kantátájának szövege egyaránt Goethe tollából származik.

„Egy nő több, mint csak asszony” – Szendrey Júlia e mondata adja a címét annak a március 11-i eseménynek, amely a Várkert Bazárban olyan kérdésekre keresi a választ, mint, hogy milyen szerepet vállaltak a nők egykor a forradalmi helyzetekben, milyen lehetett nőként átélni a forradalmat, miként lehet megismerni a történelmünket meghatározó asszonyokat – az irodalom és hőstettek által? Erről beszélgetünk dr. Gyimesi Emese, Szendrey Júlia -kutatóval.

Ingyenes koncertekkel, gasztronómiai különlegességekkel, termelői és kézműves vásárral készülnek a Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep szervezői március 5-én, 19-én és 26-án Székesfehérváron.

A magyar sci-fi egyik atyjáról, Zsoldos Péterről elnevezett, 25 éve alapított elismerés közönségdíjára március 31-ig várják az olvasók szavazatait. Takács Gáborral, a Zsoldos-díj egyik koordinátorával beszélgetünk.

Közel 230 műtárgyra lehet licitálni a nagymúltú Nagyházi Galéria március 8-i és 9-i kortárs és jótékonysági árverésén, amelyeknek kiemelt célja, hogy a befolyó összegekből a budapesti Heim Pál Gyermekkórház részére létfontosságú, a gyógyításban használható eszközöket vehessenek meg.

Ligeti György, Kurtág György és Kurtág Márta, a magyar zene három kiemelkedő személyiségének életműve köré szerveződik az UMZE Kamaraegyüttes március 6-i koncertje a Budapest Music Centerben. Vajda Gergely zeneszerzővel, kafrmesterrel, az UMZE művészeti vezetőjével beszélgetünk.

Először lesz nő és skót az Edinburghi Nemzetközi Fesztivál igazgatója: Nicola Benedetti Grammy-díjas hegedűművész-zeneszerző jövőre veszi át az idén 75 éves rendezvény vezetését.

Megszólalnak a múzsák címmel nyílt meg március 2-án a Hungarikonok című gyűjteményből 25 darabot felvonultató kiállítás Góbi Rita, Hámori Gabriella, Karafiáth Orsolya, Lukács Sándor, Sándor Pál, Tunyogi Henriett és Váczi Eszter közreműködésével az Óbudai Társaskörben. Kárpáti Tamás újságíróval, a Hungarikon Gyűjtemény alapítójával beszélgetünk.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.03.05. 10:00

Back To Top