Rendhagyó táncházsorozat a Kobuci Kertben

Rendhagyó táncházsorozattal ünnepli a zenei szektor újraindulását a KOBUCI Kert.

A Kárpát-medencei hagyomány meghatározó tánczenéit ezúttal különleges vendégek, erdélyi adatközlő muzsikusok hozzák el az óbudai Zichy-kastély udvarába. Minden alkalommal egy-egy falu vagy vidék: Szék, Szászcsávás, Magyarpalatka, Kalotaszeg, Gyimes táncai kerülnek a mulatság középpontjába. 

A KOBUCI a világzene, a minőségi underground és a ritka blues műfajainak óbudai otthona, de történetének egyik legfontosabb eleme az autentikus népzene. A főváros legrégebb óta működő szabadtéri táncházában a műfaj talán legkiválóbb művészei muzsikálnak, akik a KOBUCI hitvallása szerint arra tanítanak mindannyiunkat, hogy a különböző stílusok nem pusztán egymás mellett, hanem egymástól elválaszthatatlanul, egymást inspirálva léteznek. Ez az a szellemiség, ami máig alakítja és formálja a Kert műsorkínálatát.

Nagy Krisztiánt, a Kobuci marketing, -és kommunikációs vezetőjét arról is kérdeztük a Papagenoban, hogyan, milyen elképzelés mentén állt össze a nagy nyitás és mi köti össze a fellépőket, vendégeket? 

Back To Top