Pénteken indul a Garten Balaton – kortárs művészeti hetek

Garten Balaton – kortárs művészeti hetek Lovason, Felsőörsön és Csopakon 2021. július 30 és augusztus 21 között.

Kiállítások és vásár, tárlatvezetések, beszélgetések, színház, koncert, kertmozi, gyerekprogramok. Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Garten Balaton kortárs művészeti heteket, három észak-balatoni község, Lovas, Felsőörs és Csopak részvételével. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a kortárs képzőművészet, szobrászat, illetve idén először a kortárs fotó áll a rendezvénysorozat középpontjában.

A kiállításokkal egybekötött programsorozat célja, hogy a kortárs képzőművészetet személyes közelségbe hozza a befogadókkal, valamint a helyi kulturális szereplők bevonásával felpezsdítse a mikrotérség kulturális életét. A háromhetes eseménysorozat ideje alatt 4 helyszínen 7 kiállítás és két köztéri installációt valósítanak meg a szervezők, melyeket számos társművészeti rendezvény kísér: kiállítások és vásár, tárlatvezetések, pódiumbeszélgetések, színház, koncertek, kertmozi, gyerekprogramok július 30-tól augusztus 21-ig. Az idei válogatásban minden eddiginél hangsúlyosabban kaptak helyet a pályakezdő és feltörekvő művészek alkotásai, s több, mint 20 művész idén először állít ki.

A Garten képzőművészeti táborban a gyerekek a művészi nyomatkészítési technikák legkülönbözőbb formáit ismerhetik meg. A Garten Kortárs Képzőművészeti Alapítvány idén is megjelenteti 30 példányos szitanyomat-mappáját, amely Garten Balaton VIP támogatói mappa néven kerül forgalomba. Négy nonfiguratív művész, Baráth Áron, Bánki Ákos, Nádler István és Szentgróti Dávid egy-egy szitanyomata szerepel a mappában.

(fotó: Lukács Gabi )

A Garten Balaton alapítói és kurátorai: Schneller János művészettörténész és Bánki Ákos képzőművész, akitől azt is kérdeztük a Papagenoban, mire reflektál idén a Garten Balaton?

Back To Top