PAPAGENO KLASSZIK, BENNE AZ I. KÁRPÁT-MEDENCEI KOMOLYZENEI FESZTIVÁL, BARTÓK BÉLA BOULEVARD ÉS TÖRTÉNETÍRÓ PÁLYÁZAT

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között, a Klasszikon. Várja hallgatóit a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető H.Varga Mariann.

 

Nyolcadik alkalommal indította útjára a 100 szóban Budapest történetíró pályázatot a Mindspace.

Zenés játékok, koncertek, kabaré, fotókiállítás – színes, összművészeti kavalkáddal várja nézőit a 19. Spinoza Zsidó Fesztivál szeptember 22. és október 7. között. Erről beszélgetünk Sándor Annával, a fesztivál igazgatójával.

Izgalmas kulturális programok, beszélgetések és gasztronómiai ínyencségek várják ismét a látogatókat a Bartók Béla Boulevard-on, azaz a Bartók Béla úton az Eleven Ősz keretében.

Az I. Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál hagyományteremtő jelleggel jött létre. Célja a Kárpát-medencében élő népek sokszínű zenei kultúrájának bemutatása, támogatása. A fesztivál egyik alapítójával, Bonnyai Apolkával beszélgetünk.

Moholy-Nagy kutatószobával bővül a MOME Könyvtára, Passuth Krisztina művészettörténész, a Moholy-Nagy László monográfia szerzője adományaként.

Rusznák András, a Radnóti Miklós Színház művésze kapta a Kaszás Attila-díjat a közönség szavazatai alapján. A művészt a Radnótiról, a közösségről és arról is kérdezzük, mit jelent számára Kaszás Attila öröksége.

Történetének leghosszabb zárvatartása, 18 hónap után nyit újra a Carnegie Hall október 6-án.

In memoriam Petrovics Emil címmel különleges est vár mindenkit a Zeneakadémián szeptember 14-én. Az estről Petrovics Esztert kérdezzük.

 

Back To Top