PAPAGENO KLASSZIK, BENNE A RESIDENT ART FAIR, A MANDULKA ÉS A KARÁCSONYVÁR, A BERCI ÉS GALÓCA ÉS ÉS AZ ÉGIGÉRŐ MUZSIKA

Papageno Klasszik ma délelőtt a Klasszikon, benne a Resident Art Fair művészeti vásár, a Mandulka és a Karácsonyvár című Rutkai Bori Banda lemez, két gyerekkönyv a Szépirodalmi Figyelő gondozásában és az Égigérő muzsika című mesejáték.

A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit a következő témákkal:

Pro Cultura Hungarica díjat vehetett át Frankl Péter világhírű zongoraművész Budapesten.

Új helyszínen, nemzetközi kitekintéssel, világhírű alkotókkal várja a látogatókat decemberben a Resident Art Fair 2021. Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész már negyedik éve rendezi meg a kortárs művészeti vásárt, erről is kérdezzük Schneller Jánost.

Elérhetővé vált az Isteni kéz című díjnyertes dokumentumfilm teljes zenei anyaga.

Megjelent a Mandulka és a Karácsonyvár című mesekönyv, amelynek írója Rutkai Bori, az albumon pedig 19 új dal található, olyan közreműködőkkel, mint Lovasi András, Farkas Róbert és Keleti András. A karácsonyi lemezről és a mesekönyvről Rutkai Borival beszélgetünk.

Mielőtt címmel jelent meg Trokán Nóra fotóalbuma. Fotókiállítás is várja az érdeklődőket a könyvben szereplő képek egy részéből, amelyek december 5-ig a Godot Kortárs Művészeti Intézetben láthatók.

A Szépirodalmi Figyelő két gyerekkönyvvel is jelentkezett, a kamaszoknak Ciprian Macesaru Szuper! Csótány lettem című kötettel, a kisebbeknek Buzási Viktória Berci és Galóca című sárkányos történetével.

Ötödik alkalommal rendezi meg a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete Médiahálózata a Nagy Magyar Filmtesztet, amely idén kiemelten foglalkozik az áprilisban elhunyt Törőcsik Marival, de megemlékezik Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas filmrendezőről is.

Szabó T. Anna József Attila- díjas író, költő Égigérő muzsika című mesejátékát láthatjuk a Müpa sátorban december 5-én, amely voltaképpen a téli varázslat kezdete is az ünnepre készülődő családok számára. Szabó T. Annával beszélgetünk a zenés előadásról.

Műsor: Papageno

Adás: Szombat 10:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top