Papageno Klasszik, benne a Pálosok című kiállítás és a Japán Filmhét

A Papageno Klasszik ma délelőtt is várja hallgatóit érdekes témákkal és négy beszélgetéssel, Lutter Imrével a Kaleidoszkóp VersFesztiválról, Pető Zsuzsával a Pálosok című kiállításról, Oszkó-Jakab Natáliával, a Művészetek Völgyéről és Tóth Tímeával a Japán Filmhétről. 

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ugyanis idén nem tartja meg szokásos nyári szünetét. A tagkönyvtárak július 5-től szeptember 5-ig érvényes nyári nyitvatartásáról a bibliotéka honlapján lehet tájékozódni.

A kaposvári Csiky Gergely Színház ad otthont a 20. jubileumi Kaleidoszkóp VersFesztiválnak a Magyar Versmondók Egyesülete rendezésében. Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje 2021. november 3–7. között zajlik majd Kaposváron. Lutter Imrét kérdezzük az eseménysorozat kapcsán.

Bereményi Géza író-rendező, Moór Marianna, Mécs Károly és Tordai Teri színművészek kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjjal. Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében, június 25-én este Balatonfüreden, a Kisfaludy galériában kerül sor.  

Pető Zsuzsa régésszel, a Pálosok című, a Magyar Nemzeti Múzeumban nyíló kiállítás kurátorával beszélgetünk arról, miért tartják különlegesnek ezt a magyar szerzetesrendet és mi adja a pálosok történelmi jelentőségét magyar és világviszonylatban;

Fonó Literatúra címmel új irodalmi-zenés sorozat indul a Fonóban Seres Tamás rendezésében. A Fonó Literatúra felolvasószínházi estjein népköltések, népdal szövegek találkoznak kortárs költők remekműveivel, kiváló színészek remek muzsikusokkal. 

30. alkalommal rendezik meg az ország egyik legnagyobb összművészeti fesztiválját, a Művészetek Völgye elnevezésű eseménysorozatot 2021. július 23. és augusztus 1. között, erről is kérdezzük a fesztivál igazgatóját, Oszkó-Jakab Natáliát.

Az Európai Zenei Tanács tisztújító ülésén a norvég Victoria Liedbergiust választották a szervezet elnökének, aki tíz év után váltja elődjét, Ian Smith-t. A testület tagjai között ismét bizalmat kapott az EMC elnökségének magyar tagja, Zsoldos Dávid.

Egy év kihagyás után, június 15. és 18. között ismét a Toldi moziba hívnak minket izgalmas kortárs filmek a Japán Filmhét keretében, amelyről Tóth Tímeát, a Japán Alapítvány programszervezőjével beszélgetünk.

Back To Top