PAPAGENO KLASSZIK, BENNE A MÁTYÁS ÉS A TÖRÖK BASA, AZ UNCLE ZSIGA CÍMŰ RÖVIDFILM ÉS A BETELJESÜLT ÜNNEP CÍMŰ TURNÉ

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között a Klasszikon. A szerkesztő Kádár- Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető Háver-Varga Maiann várja hallgatóit a következő témákkal:

Erkel Ferenc személyes tárgyai közül kölcsönöz néhányat a gyulai Erkel Ferenc Múzeum a Magyar Zene Házának.

Elkezdődött a kecskeméti Kodály Intézet belső felújítása. A Modern Városok Program részeként megvalósuló beruházás másfél évesre tervezett kivitelezése a munkaterület átadásával indult el.

A legendás Széchenyi-díjas néprajzkutató, egyetemi tanár, a rendszerváltás utáni első szabadon választott magyar kormány kultuszminisztere, Andrásfalvy Bertalan 90. születésnapján jelent meg eddig kiadatlan meséinek gyűjteménye Mátyás és a török basa címmel. Tóth Gáborral, a kötet szerkesztőjével beszélgetünk.

A továbbiakban a Hagyományok Háza Hálózat erdélyi kiépítse lesz feladata Kelemen Lászlónak, a Hagyományok Háza leköszönő főigazgatójának.

Jakab Edit amerikai-magyar filmrendező, író, nyelvész, tolmács, újságíró Uncle Zsiga című rövidfilmje újabb rangos elismerést szerzett, ezúttal Berlinben. Jakab Edittel készült kétrészes interjúnkban szó lesz az amerikai, a kanadai évekről, a jazzről és a filmekről.

Hiánypótló lemez jelent meg a Fonó gondozásában. A Góbé zenekar új összeállítása Bartók 44 hegedűduóját állítja párhuzamba azok forrásanyagaival. A kiadvány november 23-án 20 órától a Papageno Rádió műsorán is hallható lesz.

Rákász Gergely Beteljesült ünnep címmel december 1. és 26. között országos turné keretében számos városban mutatja be látványkoncertjét, a megszokott, különleges showelemekkel, az elmúlt korok legmeghatóbb zenei pillanatait megidézve. A koncertorgonistát kérdezzük a kezdetekről és a mostani turnéról.

Műsor: Papageno

Adás: Szombat 10:00, ismétlés: vasárnap 20:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top