Papageno Klasszik, benne a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny és a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között, a Klasszikon. A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann vár mindenkit a JCDecaux novellapályázattal, a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonjával, a Hamis hang című dráma bemutatójával és a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversennyel.

Kilenc bemutatót tart az Örkény Színház az induló új évadban: ötöt a nagyszínpadon, négyet az Örkény Stúdióban. Emellett, megmarad az Örkény Stream és ismét lesz Örkény Kert.

Negyedik alkalommal hirdették ki a JCDecaux népszerű novellapályázatának nyerteseit, akiknek alkotásai a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesznek olvashatók országszerte. Samu Tímeával, a JCDecaux vezérigazgatójával beszélgetünk ma.

173 kiadó részvételével rendezik meg szeptember elején az Ünnepi Könyvhetet. 140 könyves pavilonnal, 70 könyvbemutató beszélgetéssel és több mint ezer dedikálással várják az érdeklődőket szeptember 2–5. között a Vörösmarty téren és a Duna-korzó területén.

A Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja, amely Faragó-Thököly Márton hegedűkészítő kezdeményezésére jött létre, idén szeptember 4-én és 5-én immár tizedik alkalommal várja látogatóit a Fonó Budai Zeneházban. Erről kérdezzük Faragó-Thököly Márton hegedűkészítővel.

Még idén megnyithatja kapuit az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár. A könyvállomány feldolgozása és digitálisan elérhetővé tétele már megtörtént, jelenleg a könyvtárterem kialakítása zajlik.

Didier Caron Hamis hang című drámájának szentendrei, augusztus végi bemutatójával indul az Orlai Produkciós Iroda 2020/2021-es évada. Az izgalmas és felkavaró darab szereplői Vasvári Csaba és Nagy Dániel Viktor. Mészáros Károly rendezi, akivel a karakterekről is beszélgetünk a mai műsorban.

Restaurálás közben új alak bukkant fel Vermeer festményén: most végre kiderült, mit takar a lefestett fal, és ezzel arra is fény derült, hogy miről olvashat a lány a levélben.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt idén szeptember 12–19. között rendezi Budapesten a Filharmónia Magyarország. Balázs János zongoraművésszel beszélgetünk a versenyről.

Back To Top