Papageno Klasszik 10 órától

egy fiunak a fele3

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között, a Klasszikon. A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Puss Gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit a következő témákkal:

 

Némafilmhez filmzenét! címmel régi magyar némafilmek zenei aláfestéséhez hirdet pályázatot a 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye és a 120 éves magyar filmet ünneplő Nemzeti Filmintézet.

A Veres 1 Színház idei évada második bemutatójának premierjére online közvetítés formájában kerül sor. Január 15-től 31-ig on demand formában, azaz felvételről lesz elérhető Peter Shaffer Rövidzárlat (Black Comedy) című bohózata. Nagy Sándor színművésszel, első rendezéséről beszélgetünk.

Ókori görög márványlapra bukkantak egy angliai ház kertjében.

márványlap görög

Megjelent Orgona Angelika történész, a Magyar Nemzeti Múzeum szakmuzeológusa, a Lendület Családtörténeti Kutatócsoport tagja új könyve Az amerikai grófné. Szápáryak és Széchenyiek emlékei címmel.

maerikiagfór

A brit zenei élet legnevesebb képviselői követelik közös felhívásukban, hogy a brit kormány érje el az Európai Uniónál az adminisztratív akadályoktól mentes turnézás lehetőségét. Az aláírók között szerepel Schiff András zongoraművész is.

szabadturnézás

A dzsungel könyve Rudyard Kipling 1894-ben kiadott novellagyűjteménye. A könyvből nagy sikerű magyar musical is készült, amelynek szövegét Békés Pál, a dalszövegeket Geszti Péter írta, a zenéket Dés László komponálta. A darabot 1996-ban mutatta be a Pesti Színház Hegedűs D. Géza ötletgazda rendezésében. A 25. születésnap okán, Hegedűs D. Gézával beszélgetünk.

David Lynch amerikai filmrendező, a Twin Peaks alkotója január 20-án ünnepelte 75. születésnapját, róla is hallhatnak ma érdekességeket.

Back To Top