Papageno január 30-i adás

A Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között, a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit a következő témákkal:

Sorozatokkal és egy jótékonysági koncerttel indítja a 2021-es tavaszi évadot a Budapesti Vonósok

Folytatódik a Múzeum+ program a Magyar Nemzeti Galériában, az idei első program témája és hívószava: Rippl-Rónai József. Bán Blanka művészettörténésszel, a sorozat koordinátorával beszélgetünk.

Debussy NOW! címmel új lemezzel jelentkezik a hazai zenei élet három innovatív alakja. Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton különleges megközelítésben mutatja be a klasszikus francia szerzőt és műveit.

A Vasarely Múzeum Vasarely és az illúziók címmel egyórás online tárlatvezetésre hív mindenkit februárban, erről beszélgetünk Varga Viola múzeumpedagógussal. 

A koronavírus-járvány miatt két hónappal későbbre, júliusra halasztják a hagyományosan májusban tartandó  cannes-i fesztivált – jelentették be a szervezők.

Hollósy Réka drámapedagógussal, a Mesemúzeum Interaktív Diafilm sorozatáról beszélgetünk

A hétszeres Golden Globe-díjas és tizenötszörös jelölt Jane Fonda kapja idén a Golden Globe életműdíjának számító Cecil B. deMille-díjat.

Kurtág György 95. születésnapja tiszteletére a Budapest Music Center, az Óbudai Danubia Zenekar és a Zeneakadémia közös hangversenyre készül,  amelynek centrumában két, egymás közelségében született, versenymű jellegű kompozíció áll. A …quasi una fantasia… című alkotást Kocsis Zoltán, a Kettősversenyt pedig Kocsis és Perényi Miklós előadóművészi adottságaira gondolva alakította ki Kurtág. A közelgő ünnepről Gőz Lászlót, a BMC alapító-vezetőjét kérdezzük. 

Back To Top