Papageno, benne Horgas Eszter, Lombos Pál, Götz Nándor és Koniorczyk Borbála

Papageno Klasszik ma délelőtt a Klasszik Rádió 92.1-en! A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Puss Gergő technikus és a műsorvezető H.Varga Mariann várja hallgatóit, a következő témákkal: 

Weyer Balázs és Kádár Tamás a Music Hungary Szövetség új vezetői. A Music Hungary Szövetség három évvel ezelőtti megalakulása óta először választott új vezetőséget.

A Barokk Randevú elnevezésű minifesztivál idén már negyedik alkalommal vár mindenkit a Gödöllői Királyi Kastélyban. A Barokk Randevú elnevezésű minifesztivál idén már negyedik alkalommal vár mindenkit a Gödöllői Királyi Kastélyban. Erről beszélgetünk a fesztivál alapítójával, Lombos Pállal.

Bátor lemezzel debütál a 21 éves Balázs Elemér zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója.

Horgas Eszter és Falusi Mariann visszatérő fellépői a Városmajori Szabadtéri Színpadnak. Július 11-i Simply the best című koncertjükről Horgas Eszter fuvolaművésszel beszélgetünk.

Július 10-én ismét jön a Séták Éjszakája, ahol délutántól késő éjszakáig kóborolhatunk a máskor bezárt budapesti kapualjak mögött, és felfedezhetjük a főváros ismeretlen oldalát. A szervező Hosszúlépés. Járunk? Társalapítóját, Koniorczyk Borbálával beszélgetünk.

Könnyűzenei képzések, kórusok újraindítása, kisgyermekes foglalkozások – ezekkel indul el a Hangjáték, Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának zenei fejlesztési programja. A Hangjáték missziója a veszprémi és környékbeli zenei kultúra fejlesztése; célja, hogy Veszprémben éljen a legtöbb zenélő ember Magyarországon, híven a 2019-ben az UNESCO által odaítélt A zene városa címhez. 2021 nyarán zenészek, pedagógusok és zenélni vágyó veszprémiek toborzásával kezdődik a program.

Hetedik évadát kezdte meg a Zenélő Budapest július 1-jén. Augusztus végéig ismét megtelik varázslattal a főváros 13 legszebb szabadtéri helyszíne. A fesztivál művészeti vezetőjével, Götz Nándorral beszélgetünk.

Back To Top