Papageno, benne Bálint Gábor, Vashegyi György és Szerednyey Béla

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között a Klasszikon, a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit a következő témákkal:

Almodóvar-musicallal nyit a Mézesvölgyi Nyár: július 3. és augusztus 29. között ötödik alkalommal várja nézőit Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja.

A 29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál július 1. és 29. között 8 koncerttel várja a látogatókat, erről is kérdezzük az alapítót, Bálint Gábort.

Egy magyar vizsgafilmet, Rudolf Olivér Fonica M-120 című diplomafilmjét is beválogatták a 74. Cannes-i Filmfesztiválnak a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programjába.

Barokk forgataggal, minden eddiginél több koncerttel és programmal várja közönségét a váci Régi Zenei Napok július 3. és 10. között, amelyről Vashegyi Györggyel a MMA elnökével és a Purcell Kórus és az Orfeo zenekar művészeti vezetőjével beszélgetünk. 

A Nemzetközi Tuba Szövetség innovációs díját, a Jim and Jamie Self Creative Awardot Szentpáli Roland és Juhász Zoltán hangszerinnovációja, a TWOBA nyerte el. A magyar fejlesztés a legfontosabb nemzetközi szakmai szövetség elismerésében részesült.

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok idén június 8-a és szeptember 9-e között várja közönségét. 8 vendégtársulat 10 produkciójában, a Csokonai Színház 9 előadásában és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok egy saját ősbemutatójával együtt idén összesen 20 színházi előadás lesz látható a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A fesztivál kapcsán Szerednyey Béla Jászai Mari-díjas színész-rendezővel beszélgetünk. 

Népszavazásra bocsátották Genfben a Cité de la musique nevű projektet, amelynek keretén belül új koncert- és oktatási központ épülne a svájci városban. A szavazáson szűk többséggel a nemek száma győzött.

Back To Top