Papageno, benne az Altalena Fesztivál, az Alba Regia Feszt és a Garten Balaton

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között, a Klasszikon. A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Puss Gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit, a következő témákkal:

A virtuális művészeti, köztük a zeneoktatás tapasztalatait és hatását, valamint a kultúrafogyasztás új megjelenési formáit vizsgálta kutatásában a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Doktori Program, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és A Jövő Művészetéért Alapítvány közös művészetpedagógiai kutatócsoportja.

Garten Balaton néven harmadik alkalommal rendeznek kortárs művészeti heteket három észak-balatoni községben, Lovason, Felsőörsön és Csopakon július 30. és augusztus 21. között, ahol kiállítások és vásár, tárlatvezetések, beszélgetések, színház, koncert, kertmozi, gyerekprogramok várják a látogatókat. Erről beszélgetünk a két alapító és kurátor egyikével, Bánki Ákos képzőművésszel.

Van egy apró falu a Balaton fölött, ami nyaranta három nap erejéig a jazz otthonává lép elő. Idén 9. alkalommal látja vendégül a jazz, a funk és a soul szerelmeseit a mesés Paloznak július 29-31. között.

A sárvári Nádasdy-várban három napon át tartó irodalmi fesztivált rendeznek július 31. és augusztus 1. között. Az Irodalmi csörte írók, költők, színházi személyek, színészek, bloggerek, filmesek találkozója sok-sok szórakoztató programmal és előadással.

A hamisítatlan kamarazenélés hagyományait idéző lakáskoncertekkel, mesterkurzusokkal, a klasszikus zenei élet legkiválóbb előadóival és igazi szalonhangulattal várja közönségét az Altalena Zenei Fesztivál augusztus 4–11. között Telkiben. Az Altalena alapítójával, Balog Alexandra zongoraművésszel beszélgetünk a közösségről és a fesztiválról.

Jelmezek, kéziratok, plakátok és egyéb filmes relikviák láthatóak majd a Nemzetközi filmmúzeumban Cannes-ban – jelentették be az alapítók a 74. cannes-i fesztiválon.

Az Alba Regia Fesztivál 2014 óta minden évben várja a jazz szerelmeseit Székesfehérvárra, idén augusztus 9–11. között. Mits Gergővel, az Alba Régia egyik főszervezőjével beszélgetünk az eseménysorról.

Back To Top