Papageno, benne a Veszprémfeszt, az Auer Fesztivál, a KAFF és a Debreceni Ünnepi Játékok

Papageno Klasszik szombaton délelőtt 10 és 12 óra között a Klasszikon. A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Puss Gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann vár mindenkit a következő témákkal:

Kortárs művészeti élményre hív az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő szentendrei ArtKert összművészeti fesztivál, ahol koncertek képzőművészeti foglalkozások, művészeti séták, táncos performanszok, zenés tárlatvezetés, filmklub és sok-sok zene várja a kicsiket és nagyokat egyaránt augusztus 27. és 29. között.

30 ország 370 alkotása látható a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon augusztus 11–15. között. Az 50 éves Kecskemétfilmről és a közelgő KAFF-ról beszélgetünk Mikulás Ferenccel, a fesztivál alapító- igazgatójával.

A Várkert Bazár a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával igazi csemegékkel készül 2021 nyarára. Az ódon történelmi falak között augusztus 8-án Zene+Bűvölet címmel Rodolfo születésének 110. évfordulóját lehet megünnepelni az alkotókkal.

Idén nyáron egy nagyszabású fesztivál, a Debreceni Ünnepi Játékok indul útjára a Coopera szervezésében, ahol a zene, a színház és az opera lesz a főszereplő a város olyan ikonikus helyszínein, mint a Nagyerdei Szabadtéri Nagyszínpada, a Városháza udvara vagy a Debreceni Református Nagytemplom előtti tér. Erről beszélgetünk a Coopera alapító-vezetőjével dr Vadász Dániellel.

Hagyományteremtő szándékkal a Kobuci számára fontos jazzmuzsikusokat hív a színpadra, hogy egy-egy reprezentatív metszettel, a zenéjükkel mutassák meg, hol tart most a folyton változásban, mozgásban, a pillanatban lélegző jazz itthon. Az augusztus 8-i Jazzmaratonon a szaxofon kerül reflektorfénybe: három világszerte elismert zenész mutatja meg, hogy az elképesztően sokoldalú hangszer milyen szélsőséges, progresszív hangulatok közvetítésére képes.

Veszprémfeszt idén is! Augusztus 17–21. között Tom Jones mellett kizárólag hazai művészek lépnek színpadra: a Jazz+Az és a VeszprémFest Classic koncertek mellett jön az LGT sztárjaival színpadra lépő Zenevonat és a 25 éves jubileumát ünneplő Cotton Club Singers. A fesztiválról Mészáros Zoltánnal beszélgetünk.

Öt évtizedig pihent elfeledve egy szekrény mélyén az a vegyes technikával készült Picasso mű, melyet nemrég árvereztek el.

A veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar idén augusztus 3–8. között hetedik alkalommal rendezi meg Veszprémben az Auer Fesztivált, a világhírű, veszprémi születésű hegedűművész és hegedűpedagógus, Auer Lipót emlékére. A fesztiválról Kováts Péterrel, az eseménysorozat művészeti vezetőjével beszélgetünk.

Back To Top