Papageno, benne a Vágyott szépség című tárlat és Makrai Pál könyve

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között a Klasszikon. A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Puss Gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit a következő témákkal.

Személyes tárgyakat, forgatási kellékeket és fotókat tartalmazó kiállítással köszöntötték születésnapján Koncz Gábort Mohorán, a Tolnay Klári Emlékházban.

Vágyott szépség címmel esti online tárlatvezetésre hív mindenkit a Magyar Nemzeti Galéria július 17-én, 28-án és augusztus 11-én. A program során a preraffaeliták festészetét bemutató kiállítás remekműveit láthatjuk. A kiállításról Plesznivy Edittel, a tárlat kurátorával beszélgetünk.

Sajtótájékoztatóval egybekötött épületbejárást tartott a szeptemberben újranyíló Gödör Klub, új nevén Gödör Underground. Az őszi klubnyitást megelőző nyári, hatnapos, Balaton-felvidéki fesztiváljuk, a Gödör Camp programját is ismertették.

Dal született a Ferenciek teréről. Ferenciek tere (Életképek) címmel elkészült a Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola gyermekkórusával kiegészült Talány Akusztik új felvétele. A dal kapcsán a Talány Akusztik művészeti vezetőjével, Szabó Zoltán Attilával beszélgetünk.

Felvette tagjai közé az Európai Cirkuszművészeti Szövetség a Recirquelt, ezzel az első, nem hagyományos cirkuszi műfajt képviselő társulat lett a Szövetségben.

Makrai Pál zenészi pályafutását 1963-ban kezdte, számos ikonikus zenekarban játszott, meghatározó szerepei voltak híres musicalekben és oszlopos tagja volt a Rockszínháznak. Nemrég jelent meg könyve, Rockszínpadi éveim címmel. Erről és a magyar zenei korszakokról beszélgetünk Makrai Pállal.

Utaztatható koncerttermet avattak fel Németországban: a rheingaui zenei fesztivál nyitókoncertjén használták először a Koncertkocka nevű építményt, ami könnyen lebontható, így a rendezvénysorozat végeztével más helyszíneken is fel lehet majd állítani.

Új évad, új vezető a MÁV Szimfonikus Zenekar élén. A MÁV Zenekar munkáját olyan híres és elismert művészek segítik hosszú évek óta, mint Kobajasi Kenicsiró tiszteletbeli vendégkarmester, Csaba Péter és Takács-Nagy Gábor állandó vendégkarmesterek, valamint Kesselyák Gergely karmester. Az új évadtól vezető karmesteri minőségben csatlakozik e rangos névsorhoz a Németországban élő karmester, Farkas Róbert. Vele beszélgetünk a Papageno zárásaként.

Back To Top