Papageno, benne a Szófa, a VéNégy Fesztivál és az idei Cziffra életműdíj

Papageno Klasszik ma délelőtt a Klasszikon! A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel techikus és a műsorvezető, Háver-Varga Mariann várja hallgatóit 10 és 12 óra között, a következő témákkal:

A Budapesti Történeti Múzeum és az OFF-Biennále Budapest együttműködésének keretében egy páratlan jelentőségű, de ez idáig a közönség számára nem látható roma kortárs művészeti alkotás válik megtekinthetővé a BTM Vármúzeum Barokk csarnokában.

A Szófa irodalmi portál elsődleges célja az irodalom demokratizálása, az, hogy bárki bárhol egyszerűen, kedvező áron és azonos feltételek mellett juthasson hozzá a legfrissebb magyar irodalomhoz. Az alapítóval, Mohácsi Árpáddal beszélgetünk a Szófáról és a közösségi finanszírozási kampányról.

A mesék kerülnek a középpontba június 26-án, a Mesék éjszakáján: immár harmadik alkalommal várják az érdeklődőket nemcsak Budapesten, hanem több vidéki és külföldi helyszínen is élőszavas mesemondással.

A Dunakanyar szívébe, egy minden eddiginél vadregényesebb helyszínre költözik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. A június 24. és 27. között rendezendő összművészeti fesztivál főszervezőjével, Kiss Domonkos Márkkal beszélgetünk.

Az idén 70. születésnapját ünneplő Ferenczy Múzeumi Centrum június közepétől újra megnyitja kapuit: új kiállításokkal és június 26-án a Múzeumok Éjszakája összművészeti programjaival várja a látogatókat.

6 város 6 színházának 6 előadása, neves művészek és népszerű előadások versenyeznek idén is a Városmajori Színházi Szemlén.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezésére 2017 óta minden évben átadják a Cziffra Fesztivál díjait. Az idei életműdíjasok Konrád György brácsaművész és Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, egyetemi tanár. A díj kapcsán Dráfi Kálmánnal beszélgetünk.

Back To Top