Papageno, benne a Kodály Művészeti Fesztivál és a Kobuci táncház sorozata

Papageno Klasszik ma délelőtt a Klasszikon! A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Push Gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann 10 órától vár mindenkit a következő témákkal:

Idén is megrendezik az Echo Nyári Akadémiát. A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély falai magukba itták a zenét, nem véletlen tehát, hogy épp itt talált otthonra az Echo Nyári Akadémia, amit július 11-17. között már a hatodik alkalommal rendeznek meg.

Gyöngy, az élő drágakő címmel különleges workshopon ismerhetjük meg a világ egyik legszebb és legérzékenyebb drágakövét július 22-én Alt Andrea segítségével, az Ékszerről mindent sorozat keretében. Alt Andreával beszélgetünk ma a gyöngyről.

Hiánypótló kiadvánnyal jelentkezett a L’Harmattan Kiadó, mely a színész „titkos művészetébe” avatja be az olvasókat. Rideg Zsófia és Regős János fordításában immár magyarul is olvasható Eugenio Barba és Nicola Savarese kötete, A színész titkos művészete – Színházantropológiai szótár.

Rendhagyó táncházsorozattal ünnepli a zenei szektor újraindulását a KOBUCI Kert. A Kárpát-medencei hagyomány meghatározó tánczenéit ezúttal különleges vendégek, erdélyi adatközlő muzsikusok hozzák el az óbudai Zichy-kastély udvarába. Az eseménysorozatról Nagy Krisztiánnal, a Kobuci marketing és kommunikációs vezetőjével beszélgetünk.

Dresszkód: szecesszió címmel látható időszaki kiállítás a Ráth György-villában augusztus 15-ig, amelyen bekukkantottunk a múzeum gyűjteményébe szecessziós legyezőkért.

Változatos zenei programokkal várja a közönséget július 19. és 30. között Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál, erről kérdezzük Barta Dórát, a Hírös Agóra ügyvezetőjét.

Török Sophie és nevelt lánya, Babits Ildikó több mint tíz évig tartó pereskedését mutatja be Székely László A jó mostoha történetét még nem írták meg. Babits Mihályné Török Sophie és Babits Ildikó peres aktái című új kötete.

A Márai Sándor-estek sorozat következő előadás július 26-án várja a Várkert Bazárba az érdeklődőket Márai városai – Úgy éreztem magam, mint valami nagy utazó címmel. Az estről Hirtling István Jászai Mari-díjas színművésszel beszélgetünk.

Back To Top