Papageno, benne a Kodály Aperitif és az Arcus Temporum Fesztivál

Papageno Klasszik szombat délelőtt 10 és 12 óra között a Klasszikon. A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit a következő témákkal

Magyar, osztrák, szlovén, német, holland, spanyol és mexikói résztvevőkkel augusztus 15–22. között immár hatodik alkalommal szervezik meg Balatonfüreden a Nemzetközi Kürt Akadémiát.

Magyarpolány 1993 óta ad otthont a Magyarpolányi Passió című passiójátéknak, amelyet a falu lakói adnak elő festői szépségű kálváriadombjukon. Idén augusztus 19–21. között láthatjuk újra a Jézus szenvedéstörténetét bemutató előadást. A passió kapcsán Grőber Józseffel beszélgetünk. 

Hogyan járulhat hozzá a művészet egy fenntarthatóbb, pandémia utáni jövőhöz? Erre a kérdésre keresik a választ a Koholt és törékeny jövő, valamint az E világból való – Elképzelt alternatív kartográfiák című kiállításokon bemutatott alkotások augusztus 18. és szeptember 19. között a Capa Központban.

A XVII. Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál augusztus 27–29. között vár mindenkit Pannonhalmára. Erről kérdezzük dr Dejcsics Konrád bencés szerzetest, a fesztivál igazgatóját.

A közéleti karikatúrák világából érkező Marabu, azaz Szabó László Róbert első gyerekkönyve igazán egyedi történet. Abszurd humorával, szórakoztató illusztrációival, könnyen olvasható, nagybetűs szövegével garantáltan azon olvasók kedvence lesz.

Kodály Aperitif néven egy új zenei és gasztronómiai élményeken alapuló program indul hamarosan, a Kodály Központ megnyitásának 10 éves évfordulója apropóján. Az eseménysorozatról Horváth Zsolttal, a Pannon Filharmonikusok igazgatójával beszélgetünk.

Kedvenc ebédjével emlékezett Andy Warholra egy amerikai étterem. A művész idén töltötte volna be a 93. életévét, ennek apropóján egyik kedvenc étterme, a Serendipity 3 egy különleges menüt, az alkotó szokásos ebédjét kínálta augusztus 6-án. 

Nemzetközileg ismert és elismert magyar zenészeket, énekeseket hallhatunk szeptember 1-jén este fél nyolctól a Szent István-bazilikában, ahol a világon elsőként hangzik fel a Le Devleske mise lovári nyelven. A mise kapcsán Oláh Patrik Gergő zeneszerzővel beszélgetünk.

Back To Top