Nagyerdei Szabadtéri Játékok húsz színházi előadással

Hatalmas erdei fenyők és kocsányos tölgyóriások között 1950-ben, a Nagyerdő egyik legszebb részén épült fel Debrecen szabadtéri színpada. A Nagyerdei Szabadtéri Játékok azóta is minden évben vár mindenkit, idén június 8-a és szeptember 9-e között az ország legjobb színházi produkcióival, legismertebb sztárszínészeivel és zenészeivel.
Avató ünnepségén, 1950. június 10-én Kodály Zoltán Székelyfonó című daljátékát a szerző jelenlétében, Csenki Imre rendezésében mutatták be, melynek díszletét – egy stilizált székely szőttest és székelykaput ábrázoló színpadképet – Menyhárt József festőművész tervezte. A Nagyerdei Szabadtéri Színpad nyári programsorozata, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok minden évben több, mint negyven kulturális programot kínál a régió lakosai és vendégei számára.  Az idei színházi programsorozatban 8 vendégtársulat 10 produkciójában, a Csokonai Színház 9 előadásában és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok egy saját, ősbemutatójával együtt – idén mindösszesen 20 színházi előadás lesz látható a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.
A színházi évad műfaji keresztmetszete: klasszikus és kortárs, illetve magyar és külföldi vígjáték, bohózat, kabaré, kortárs balett, néptáncjáték, misztériumjáték, zenés játék és musical. Június 29-én a Játékszín érkezik a Szőke ciklonnal. Rejtő klasszikusát Szente Vajk rendezi, Őze Áron, Földes Eszter, Pusztaszeri Kornél, Csonka András és Szerednyei Béla: öt színész huszonöt szerepben.
Szerednyei Bélát láthatjuk július 18, 19-én is, a Madách Színház Páratlan Páros 2-ben is. A Jászai Mari-díjas színész rendező, érdemes és kiváló művész, a Madách Színház művészeként a prózai szerepek mellett részt vett a Madách musical színházzá válásában is, a Páratlan Páros című előadást pedig színháztörténeti magasságokba emelte Cseke Péter színművész-rendező, színigazgatóval.

A Jászai Mari-díjas színész rendező, érdemes és kiváló művésztől, aki sokféle műfajban kipróbálta magát az elmúlt évtizedekben, azt is kérdeztük a Papagenoban, hogy mi a legnehezebb a szórakoztató darabokban; mit szeret a legjobban a színházban és színművészetben?

Back To Top