MESEFESZTIVÁLTÓL A KOCSIS ZOLTÁN-DÍJIG A PAPAGENOBAN

 

Papageno Klasszik szombaton 10 órakor Háver-Varga Mariannal. Benne interjút hallhatnak Takács Renátával a Mesefesztiválról, Abonyi Zsanettel a VI. Történelmi Kézműves Vásár és Korismereti Találkozóról, valamint Balogh Orsolyával a Jeunesses Musicales International Ethno Hungary zenei táborról.

 

A Petőfi Sándor bicentenáriumi emlékév alkalmából 2022-ben megújulnak a Petőfi Irodalmi Múzeumnak otthont adó Károlyi-palota közönségforgalmi és kiállítóterei, a Petőfi-kiállítás, valamint a kert is.

Megújulás és hagyományőrzés jellemzi az idei Mesefesztivált is, amelyet március 29. és április 2. között rendez meg a Kabóca Bábszínház a Pannon Egyetemmel közösen. Takács Renátával, a Kabóca Bábszínház grafikusával beszélgetünk a közelgő eseményről.

Johann Sebastian Bach éppen háromszáz éve, 1722-ben mutatta be egy autográf kéziratban a Das wohltemperierte Klavier első kötetét, amelyhez évekkel később egy második kötetet is komponált. Fábri Flóra április 5-i koncertjén ennek az első kötetnek az összes darabját játssza el a budapesti közönségnek.

Április 2-án és 3-án, VI. Történelmi Kézműves Vásár és Korismereti Találkozó várja a látogatókat az Aquincumi Múzeum Régészeti Parkjában. Erről beszélgetünk Abonyi Zsanett művelődésszervezővel.

Idén ünnepli alapításának tizedik évfordulóját a belváros szívében található Rózsavölgyi Szalon. Ennek alkalmából folytatják a pandémia idején indult, Mi jár a fejedben? című videósorozatukat Csiby Gergely és Józan László műsorvezetésével.

A Jeunesses Musicales International Ethno Hungary zenei tábora várja a legkülönbözőbb zenei hagyományokban jártas fiatalokat március 26. és április 4. között. Erről kérdezzük Balogh Orsolya főszervezőt.

A várakozások szerint akár rekordösszeget, 200 millió dollárt, vagyis 67,8 milliárd forintot is adhatnak egy Marilyn Monroe-t ábrázoló Warhol-műért a Christie’s májusi árverésén.

A Kocsis–Hauser Alapítvány, amelyet 1989-ben Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző és Hauser Adrienne zongoraművész alapított tehetséges fiatalok támogatására, 2022-ben Kocsis Zoltán-díjat és zenei tehetség ösztöndíjat alapít a művész tiszteletére és szellemi örökségének megőrzésére, amelynek keretében az Alapítvány a klasszikus zene területén kiemelkedő tehetségű magyar állampolgárságú és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várja.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.03.26.

Back To Top