Legyen a KORTÁRS zene mindenkié! konferencia

Legyen a KORTÁRS zene mindenkié! – Betekintés a XX. -XXI. századi kórusművek színes világába címmel június 5-én rendezik meg a XVII. Magyar Karvezető Konferenciát online formában, a Hangról Hangra… az ifjúsági kóruséneklésért program keretében.

A konferencia előadói: Kocsis-Holper Zoltán, Nemes József, Somos Csaba, Szabó Soma, Szabó-Sipos Máté. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA a legnagyobb amatőr kórus- és népzenei adatbázissal rendelkező, a területet átfogó és reprezentáló szakmai egyesület.

A Bartók Béla Szövetség (1948-1950) és a Kórusok Országos Tanácsának(1970-1990) jogutódjaként alakult 1990-ben. Kulturális és művelődési feladatokat ellátó szakmai szövetség; országos hatáskörű, a legnagyobb kórus- és népzenei adatbázissal rendelkező, szakmai minősítéseket kiadó szervezet, közhasznú társaság, továbbá, a kultúráért felelős minisztérium szakmai tanácsadó szervezete.

dr Mindszenty Zsuzsánnával, a KÓTA elnökével a szervezet munkájáról és a közelgő online konferenciáról is beszélgettünk a Papagenoban.

Back To Top