KONCERTTŐL A SZIMFONIKUS STAND UP ESTEN ÁT AZ OPERÁIG A PAPAGENOBAN

 

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között, H. Varga Mariann várja Önöket. Benne a Bagossy Brothers Company közelgő nagykoncertje; Rőser Orsolya Hajnalka szoprán, a Zenegyűlölő 2.0 szimfonikus stand up est, A romantika vándorai című verses-zenés est és a Kamarazene karnyújtásnyira című sorozat Medtner estje. 

 

Szuperprodukcióra készül a Centrál Színház. 2022. január 15-én Sidney Lumet sokszorosan Oscar-nyertes, Network című filmjének színpadi adaptációját láthatjuk Puskás Tamás rendezésében, Alföldi Róbert, Martinovics Dorina, László Zsolt, Fehér Tibor és Bodrogi Gyula főszereplésével.

A Bagossy Brothers Company 2022. január 14-én első alkalommal lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. A közelgő koncertről Tatár Attilával, az együttes gitárosával beszélgetünk.

Operajelenet és rövid koreográfia létrehozására írt ki pályázatot fiatal alkotóknak a Magyar Állami Operaház. A nyertes produkciókat az intézmény az évad második felében, a Kortárs Opera Showcase és a TáncTrend 2022 programjai keretében mutatja be.

A Kamarazene karnyújtásnyira című sorozatban az éppen hetven esztendeje elhunyt orosz zeneszerző és zongoraművész, Nyikolaj Karlovics Medtner életművéből hallhatunk válogatást Mondok Yvette szoprán, Lajkó István zongoraművész és Oláh Vilmos hegedűművész közös koncertjén december 28-án a Zeneakadémián. Lajkó Istvánt kérdezzük az estről.

Rózsa Luca Sára, Tranker Kata és Ulbert Ádám az Esterházy Art Award 2021 díjazottjai. Az Esterházy Privatstiftung által alapított díjat neves szakmai zsűri ítéli oda kétévente, az elismeréshez kapcsolódó kiállítás a fiatal magyar művészvilág legmértékadóbb áttekintésének minősül.

A Zenegyűlölő visszatér, és ezúttal az Operába (nem) látogat el. A Danubia Zenekar és Janklovics Péter újabb szimfonikus zenei stand up estje kapcsán, Rőser Orsolya Hajnalkával beszélgetünk.

A MEZZO TV karácsonyi műsorán belül tartják Keller András és a Concerto Budapest új, Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje, a Kárpát Rapszódia világpremierjét.

A romantika vándorai címmel december 23-án Balog Alexandra zongoraművész és Vecsei H. Miklós színművész zenés-verses estje vár mindenkit a MOMKultba. Az est kapcsán Vecsei H. Miklóst kérdezzük.

Műsor: Papageno
Adás: 2021.12.18.
Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top