KÖLTÉSZETNAPI ESTTŐL AZ OLVIER! CÍMŰ MUSICALIG A PAPAGENOBAN

 

Szombaton a Papageno legújabb adásában interjút hallhatnak Takáts Andrea színművésszel, a Két szimpla a Kedvesben című költészetnapi estről, Rák Béla gitárművésszel legújabb, Mr. Crab című albumáról, Tollár Mónika rendezővel A lemez két oldala című előadásról, valamint Harsányi Attila színművésszel az Oliver! című musicalről. Háver-Varga Mariann műsorvezető várja Önöket délelőtt 10 órakor! Tartsanak velünk!

 

A Liszt Múzeum és a Kodály Múzeum egy új európai múzeumi hálózat része lett, amely a zenészek és komponisták emlékházait tömöríti. A most létrejött európai szövetség kezdeményezés alapító dokumentumát április 3-án írták alá Franciaországban.

Két szimpla a Kedvesben címmel költészetnapi beszélgetést hallhatunk Gergely Ágnes Kossuth-díjas költővel a Mazsike szervezésében április 11-én. Az est házigazdája Winkler Nóra, az életműből Takáts Andrea színművész olvas fel részleteket. Takáts Andreával beszélgetünk.

Megnyílik Paul McCartney egykori liverpooli otthona a fiatal zenészek előtt, hogy dalokat írjanak és felvételeket készítsenek ott. Az ötletgazda National Trust azt várja a kezdeményezéstől, hogy a hely szelleme inspirálni fogja az új generációkat.

Rák Béla Artisjus-díjas gitárművész-tanár a budapesti és a bécsi Zeneakadémián diplomázott. A tanítás mellett rendszeresen koncertezik, repertoárja főleg a klasszikus gitárirodalom remekeiből – reneszánsz, barokk, klasszikus, romantikus – és XX. századi művekből áll. Nemrég újító stílusú, rockosabb anyaggal jelentkezett, Mr.Crab címmel. Rák Bélával beszélgetünk.

Akár 30 millió euróért, vagyis több mint 11 milliárd forintért is elkelhet egy 2019-ben felfedezett ritka Michelangelo-rajz egy májusi árverésen Párizsban – jelentette be a Christie’s brit aukciósház.

Janikovszky Éva előtt tiszteleg A lemez két oldala című est a 6szín Teátrumban április 23-án. A képzeletszínházi előadás rendezőjével, Tollár Mónikával beszélgetünk.

A Cambridge-i Egyetem könyvtárába valaki visszacsempészte azt a két kis alakú könyvecskét, amelyeknek 22 éve kelt lába a nagy múltú egyetem könyvtárából. Ezek egyikében szerepel Darwin híres evolúciós elméletének életfa-rajza is. A köteteket egy rózsaszín ajándéktasakban, húsvéti jókívánsággal karöltve, a könyvtár padlóján találták meg.

A Magyar Színház nemrég mutatta be az Oliver! című musicalt a Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében. A Fagint alakító Harsányi Attila, Jászai Mari-díjas színművésszel beszélgetünk.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariann-nal
Adás: 2022.04.09.

Back To Top