Jövő héten kezdődik az Alba Regia Feszt

Az Alba Regia Fesztivál 2014 óta minden évben várja látogatóit Székesfehérvárra. Idén augusztus 9-11. között rendezik meg az Alba Regia jazzfesztivált.

Három napon keresztül Magyarország legigényesebb zenekarai adnak ingyenesen látogatható koncerteket. A tekintélyes múltra visszatekintő jazzfesztivál szervezői az 1967-ben elindított kultúrmisszió folytatásával, igényes, mégis befogadható muzsikát szeretnének adni. Ezúttal a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon adnak koncerten hazánk legnevesebb jazz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő előadói.

Pénteken a Fehérvár Big Band, a Vörös Janka New X-Series, valamint a Mörk feat. Borbély Mihály és Ferenczy György koncertje vár minket.

Szombaton pedig a Bágyi Balázs New Quartet, a Jambalaya és a Vörös Tamás Project. Folytatva a sort a záró napon is igazi nagyágyúk a Vibraton Quartet, a Budapest Ragtime Band, Pátkai Rozina, valamit Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt adnak koncertet.

A sztárzenészek felvonultatása mellett, a fesztivál küldetése, hogy fellépési lehetőséget adjon a fiatal tehetségek számára. Idén az átállások alatt a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói utcazenélnek, hogy a járókelők egy pillanatig se maradjanak zenei táplálék nélkül. Mits Gergő, a fesztivál egyik főszervezője, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője, akivel arról is beszélgettem, már a hetvenes évek fekete-fehér felvételei is remek hangulatról tanúskodnak, ami az Alba Regia kezdeteit illeti.

Back To Top