Indul a Debreceni Ünnepi Játékok

Idén nyáron egy nagyszabású fesztivál, a Debreceni Ünnepi Játékok indul útjára a Coopera szervezésében, ahol a zene, a színház és az opera lesz a főszereplő a város olyan ikonikus helyszínein, mint a Nagyerdei Szabadtéri Nagyszínpada, a Városháza udvara, vagy a Debreceni Református Nagytemplom előtti tér.

A tervek szerint, az augusztus 12. és 20. között rendezendő fesztivál hosszútávon a régió kiemelkedő nyári zenei eseménysorozatává válik és hozzásegíti Debrecent ahhoz, hogy a térség kulturális fővárosává váljon, valamint, a Kárpát-medencei szereplőket összefogó programsorozattal olyan összművészeti bázis szülessen, amely nemzetközi színtűvé emelkedik, ugyanakkor, megismerteti a sajátos, „helyi” kulturális értékeket.

A tíznapos fesztivál programjai között igazi csemegéket talál minden zenekedvelő: a könnyed, nyáresti kamarakoncerttől a Virtuózok Kamaraegyüttessel, a Bartók Bélának emléket állító Kékszakállú herceg vára szcenírozott operakoncerten, a nagy történelmi operánkon, a Bánk bánon keresztül, Boncsér Gergely önálló dalestjén át

a 100 közreműködőt felvonultató Hungarikum Gálakoncertig, mely a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta köré épülve, sztárfellépőkkel vezeti végig a közönséget egy egész estés utazás keretében a több, mint ezeréves hagyományunk zenei vonatkozásain. 

Dr. Vadász Dánieltől, a Coopera alapító igazgatójától, zenei producerétől azt is kérdeztük a Papagenoban, hogy a kelet-magyarországi régió kulturális értékei, művészei, zenei közösségei hogyan kapcsolhatók be az eseménysorozatba?

Back To Top